keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Pojan ristiäiskakkuTästä kakusta kaikki hyvin pitkälti sai alkunsa! Poikamme ristiäiskakku ja yksi ensimmäisiä täytekakkujani. Sain jostain syystä päähäni tehdä itse vähän erikoisemman täytekakun ristäisiä varten. Eli tämä meinasi sitä ettei mikään perus mummon mansikkakakku. Etsiskelin netistä ideoita kakkuun ja törmäsin ihaniin leivontablogeihin. Olin jo ihan koukussa. 

Kaverini tuli auttamaan minua kakun teossa ja meillä oli hauskaa, vaikka kummallakaan ei ollut kauheasti ajatusta mitä olimme tekemässä. Taikina ei ollut mahtua kulhoon ja täyte näytti epämääräiseltä.

Tämä kakku tuli tehtyä sitten aikamoisella kiireellä enkä meinannut kehdata laittaa kuvaa tähän, mutta täytteet onnistui hyvin. Muistan miten ihmiset ihmettelivät kakun hyvin onnistuneita pursotuksia..! Kaverini vuosien päästä kuitenkin totesi, että onhan tämä aika säällittävä räpellys nykykakkuihini verrattuna.. Mutta jostain pitää aloittaa ja mitä kauemmin aikaa kuluu, sitä nostalgisemmaksi ja ihailevammaksi tämänkin katsominen muuttuu. 

Tässä on siis 25cm ja 20cm sokerikakkupohjat. Katso tarkemmat ohjeet täältä.

Täyte:
Vadelmia 

Kreemi:
3dl kuohukermaa
1dl hunajaa
1,5dl kaakaojauhetta
2rkl nestettä (esim. maito, vesi, rommi, kahvi)

Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita kreemiksi. Laita väleihin vadelmia ja kreemiä. Noin isoon kakkuun kreemin ohjeen olisi ehkä voinut tuplata, mutta tuokin riitti hyvin, kun ei laittanut kovin paksua kerrosta. Kreemi on aika makeaa, että suurta määrää en edes suosittelisi laittamaan. Leikkasin muistaakseni molemmat kakkupohjat vain kahtia, mutta normaalisti leikkaisin molemmat kolmeen osaan, joten kreemiä tarvitsisi tällöin ehkä kuitenkin enemmän. Koristeet kakussa on kermaa ja valmiskoristeita kaupasta. Nykyisin en sorru enää valmiskoristeisiin, muuta kuin ihan pakosta.


 Tässä kakussa on myös samat täytteet. Kakku on 20cm vuoalla tehty ja päällä on vadelmia sekä hyytelösokeria. Koristeena sokerimassaneilikka. Kakku on joululta.. Ehkä jopa ennen poikamme syntymää, en muista. Isovanhemmillani oli tapana tehdä tämän tyylisiä kakkuja, joten tietenkin lähdin näistä liikkeelle. Äitini uskotteli minulle aina että leipominen on vaikeaa.. Yllätyin kun ei se ollutkaan!

Blogi päivitykset alkoivat tammikuussa 2011, kun kaverini alkoivat kysellä ohjeita leivonnaisiini. Olin värkännyt kaikenlaisia kakkuja ja pikku makeita juhliin ja illan istujaisiin. Blogin myötä innostuin kakuista ja niiden koristelemisesta yhä enemmän. Samalla innostuin valokuvaamisesta uudelleen. Taiteilija persoonani heräsi taas henkiin!

2 kommenttia:

  1. Kyllähän tämän kehtaa hyvin julkaista! Minäkin kehtasin omat kakkuni laittaa blogiin vaikka olen alkutaipaleella näiden fantasia/muotokakkujen kanssa :) Muiden kakkuja katsellessa pohdin,että kehtaanko,mutta sitten totesin että kyllä tänne nettiin mahtuu minkälaisia kakkuja tahansa! Jos tässä vaikka edistyis ajanmyötä,vois sitten vertailla näihin alkutaipalaeen kakkuihin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos =D Vertasin tätä kakkua jossain postauksessa tuohon "Benjaminin ristiäiskakkuun". Aika huimaa kehitystä jo vuodessa tulee =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3