Riisifruttikakku



Tämä resepti on todella hauska ja jouluinen! Tähän on myös hyvä käyttää mahdollinen ylijäämä riisipuuro. Tätä kakkua varten valmistaa vaikka uuden puuronkin, kun tämä on niin hyvää. Kannattaa tehdä riisipuuro ihan aidosta puuroriisistä, ei pikahiutaleista. Kiilteenä on mansikoita survottuna, mutta myös luumuista voisi taiteilla jonkinlaisen päällysen.

Pohja:
200g pipareita
75g voita

Täyte
4dl valmista riisipuuroa kylmänä
4 liivatelehteä
½dl kiehuvaa vettä
2,5dl kermaa
100g valkosuklaata
2tl vaniljasokeria

Päälle:
Soseutettuja mansikoita
3liivatelehteä
tilkka vettä

Murskaa piparit tehosekoittimessa tai vaikka pussissa kaulimen avulla. Lisää sula voi, sekoita seos tasaiseksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle, joka on vuorattu leivinpaperilla.

Täytettä varten vaahdota kerma. Lisää riisipuuro, sulatettu valkosuklaa ja vaniljasokeri.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10min ja sulata ne sitten kiehuvaan vesitilkkaan.
Lisää ohuena nauhana seokseen. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin 4-6tunniksi.

Irroita kakku varovasti veitsen avulla vuoasta. Vuoan reunat voi myös vuorata reunakalvolla, jota saa leivontatarvikeliikkeistä. Leivinpaperikin käy, mutta tällä tulee yleensä aika rumaa jälkeä. Reunoja voi myös öljytä kevyesti, niin kakku ei varmasti tartu vuokaan kiinni. Yleensä hyydykekakut irtoavat kuitenkin melko kivuttomasti vuoasta.

Koristeena joulutähdet sokerimassasta.

Kommentit