lauantai 15. tammikuuta 2011

Suklaa-vadelma semifreddo


 Semifreddo on siitä ihana, että se on helpompi valmistaa kuin jäätelö, koska sitä ei tarvitse pakastuksen aikana käydä välillä sekoittamassa eikä siihen tarvitse keittää maitoseosta ym. Tämä semifreddo on yksi suosikeistani. Semifreddo on myös pehmeämpää kuin tavallinen jäätelö.


4 valkuaista
4 keltuaista
4dl kevyt vispikermaa
n. 40g tummaa suklaata (70%)
1/2 dl ruokosokeria tai 100g tomusokeria
n. 2dl (suomalaisia) vadelmia

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vispaa kerma erillisessä kulhossa. Siirrä molemmat vaahdot jääkaappiin. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä. Voit myös rouhia suklaan ja lisätä sen sellaisenaan. Lisää suklaa ja vadelmat valkuaisvaahdon joukkoon ja sekoita varovasti.  Yhdistä kaikki kolme vaahtoa.

Vuoraa vuoka muovikelmulla tai käytä silikonivuokaa. Siirrä vuoka pakastimeen vähintään pariksi tunniksi. Tee semifreddo mielellään jo edellisenä päivänä. Nosta 30min ennen tarjoilua sulamaan.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa herkulliselta ohjeelta =o) Ihana kuviovuoka!

    VastaaPoista
  2. Kiitos. =) Kuviollinen silikonivuoka on muistaakseni Kodin Ykkösestä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3