lauantai 26. maaliskuuta 2011

Liivatteeton juustokakku

Bongasin tämäntapaisen reseptin telkkarista pari vuotta sitten. Siitä asti on ollut tarkoitus kokeilla tätä. Täyte ei ole hyydytetty millään, vaan se on itsessään sen verran jämäkkää, et pysyy kasassa. Tosin esim. kesäjuhliin lisäisin muutaman liivatteen tai jos kakku joutuu olemaan lämmössä pitkän aikaa. Päällys on ihan omaa käsialaa, mut näytti onnistuvan hyvin. =D Päällys voi olla melkein mitä tahansa, kunhan on jotain sillä pelkiltään tämä kakku voi olla vähän tylsän makuinen. ;)

Pohja:
165g kaurakeksejä
75g margariinia
Täyte:
300g maustamatonta tuorejuustoa
2,5dl kermaa
60g (1dl) tomusokeria
1tl vaniljasokeria tai vanilja-aromia
noin 1tl sitruunamehua

Päällys:
vadelmia
3dl mehua
0,75dl hyytelösokeria

Valmista täyte vatkaamalla ensin kerma. Lisää huoneenlämpöisen juuston sekaan muut aineet ja lopuksi kerma. Anna kiinteytyä jääkaapissa muutama tunti. Sen jälkeen asettele vadelmia kakun päälle. Kiehauta mehu kattilassa. Lisää hyytelösokeri vähin erin koko ajan sekoittaen, kunnes seos on kiiltävää. Lisää seos kakun päälle ja anna olla hetki jääkaapissa. Siirrä kakku varovasti vuoasta tarjoilualustalle, ettei kiille repeä.


2 kommenttia:

  1. Ihanan raikas kakku, sokeroimattomat vatut sopivat täydellisesti yhteen valkoisen täytteen kanssa. Kiva yllätys, kun täytteessä ei ollut liivatetta. Oli pakko syödä toinenkin pala.
    -pirkko

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3