Liivatteeton juustokakku



Tätä täytettä ei tarvitse hyydyttää millään, vaan se on itsessään sen verran jämäkkää, et pysyy kasassa. Ohje on pari vuotta sitten telkkarista bongattu. Päällys on ihan omaa käsialaa, mut näytti onnistuvan yllättävän hyvin. Kakku kaipaa jotain päällystettä, koska muuten se on aika mauton ellei käytä makutuorejuustoa tai suklaata.

Pohja:
165g kaurakeksejä
75g margariinia

Täyte:
300g maustamatonta tuorejuustoa
2,5dl kermaa
60g (1dl) tomusokeria
1tl vaniljasokeria tai vanilja-aromia
noin 1tl sitruunamehua

Päällys:
vadelmia
3dl mehua
0,75dl hyytelösokeria

Valmista täyte vaahdottamalla kerma. Lisää huoneenlämpöisen juuston sekaan muut aineet ja lopuksi kerma. Anna kiinteytyä jääkaapissa muutama tunti.

Asettele vadelmia kakun päälle. Kiehauta mehu kattilassa. Lisää hyytelösokeri vähin erin koko ajan sekoittaen, kunnes seos on kiiltävää. Lisää hieman jäähtynyt seos kakun päälle ja anna olla hetki jääkaapissa. Siirrä kakku varovasti vuoasta tarjoilualustalle, ettei kiille repeä.

Mikäli tarvii vegaanisen hyydykeaineen, suosittelen agar agar jauhetta. Täytteen joukkoon voi lisätä sulaa suklaata, jolloin se jämäköityy jääkaapissa entisestään. Kaupoista löytyy myös vegaanista kermaa, tuorejuustoa ja suklaata.

Kommentit

  1. Ihanan raikas kakku, sokeroimattomat vatut sopivat täydellisesti yhteen valkoisen täytteen kanssa. Kiva yllätys, kun täytteessä ei ollut liivatetta. Oli pakko syödä toinenkin pala.
    -pirkko

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3