Pajunkissa kääretorttu


 
Halusin kokeilla jotain hedelmäsokeriin/fruktoosiin lähinnä testatakseni makua. 80-luvulla oli tapana tehdä sokerittomia leivonnaisia hedelmäsokerista, kunnes opittiin että se on kaikista pahin sokeri. Sitä voi käyttää piparitalon osien liimaamiseen, sillä se ei tummu sulaessa. Mutta muutoin kannattaa nakata roskiin. Lue enemmän sokeritietopaketistani.

Ohje on gluteeniton ja siitä tulee noin puolikas pellillinen.

2 kananmunaa 
2/3dl hedelmäsokeria
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
n.2rkl kaakaojauhetta

Hedelmäsokeri vatkautuu munien kanssa ihan normaalisti. On hyvä muistaa, että hedelmäsokeria tulee kolmasosa (1/3) vähemmän mitä normaalisokeria vastaavaan reseptiin, sillä hedelmäsokeri on makeampaa. Ja uuni asetetaan 25 astetta viileämmäksi normaalista. Tässä tapauksessa kääretorttu paistetaan 200 asteessa noin 8min.

Täyte:
100g tuorejuustoa
n. 1dl kermaa
2-3rkl marianne crush -rouhetta
100g maitosuklaata

Päällä keltaiseksi värjättyä sokerimassaa ja suklaata. Pajunkissat on tehty sokerimassasta. 



Tipuset tulevat seuraavaan kakkuun. Näköjään yhden nokka on vähän lerpsahtanut... näyttää enemmän papukaijalta. Viikonloppuna tulee virpojat!

Kommentit

  1. Onpa pirteän näköinen pääsiäiskakku! Ja suloiset tiput. :)

    Noista sokereista...nykyään muuttuu koko ajan suositukset siitä mikä onkaan terveellistä ja mikä ei.. Kuolee jos syö, mutta jos ei syö niin sitten ainakin kuolee. ;)

    VastaaPoista
  2. Näin se on et tieto muuttuu koko ajan. Mut yleensä tämän hetkiseen tietoon kannattaa jonkin verran luottaa. ;) Kaikkea kohtuudella on minun mottoni! =)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3