lauantai 14. toukokuuta 2011

Kotitekoiset perunalastut



Tässä huomattavasti terveellisempi vaihtoehto kaupan sipseille.

Pese perunat hyvin ja kuivaa se huolella. Itse myös kuorin perunat. Siivuta juustohöylällä perunasta lastuja. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen, mieluiten grillivastuksille.
 
Sekoita öljyyn haluamasi mausteet, kuten esim. suola ja mustapippuri. Itse käytin jauhelihamaustetta, koska se on mielestäni paras. Sivele perunoihin öljyseosta sudilla ja pyörittele lastuja öljyssä. Muuten ne palavat karrelle.
 
Laita lastut uunipellille. Paista lastuja ylätasolla grillivastuksen alla noin 15-30 minuuttia. Varo polttamasta lastuja, sillä paistoaika riippuu lastujen paksuudesta. Nostele uunista tulleet sipsit talouspaperin päälle, jotta mahdollinen ylimääräinen öljy jää pois. Lastut rapeutuvat jäähtyessään. 

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen ohje, näin sipsien suurkuluttajalle! ;) Varmasti herkkua!
    Mies on joskus tehnyt uppopaistettuja perunalastuja... Hyviä mutta kovatöisiä.

    VastaaPoista
  2. Meillä on semmonen rasvakeitin ja hyviä tulee mutta aivan liian rasvasii :/ Tämä ohje voisi kyllä olla todella hyvä, Kokeiluun ;D Ja kaikkilla on ihan varmasti kotona perunaa öljyy ja perus mausteita ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3