Kookos-tiikerikakku



En nuorena suuremmin pitänyt kuivakakuista, mutta nyt olen löytänyt ne uudestaan! Olen kokeillut tiikerikakkua parikin kertaa ja tässä on mielestäni hyvä ohje. Kookoshiutaleet voi jättää poiskin, jos niistä ei pidä, mutta minun tiikerikakussani on ehdottomasti niitä oltava.  

Noin 2 litran vuoka

250 g voita
2dl sokeria
4 munaa
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
4dl vehnäjauhoja
3rkl tummaa kaakaojauhetta
½dl kermaa
1dl kookoshiutaleita

Vuoraa vuoka rasvalla ja kookoshiutaleilla. Mummoni teki tiikerikakun aina niin, että munat ja sokeri vaahdotetaan ensin. Sitten lisätään voisula ja kerma. Lopuksi kuivat aineet. Tiikerikakun kanssa pitää kuitenkin toimia niin, että kaakaojauhe lisätään lopuksi vain 1/3 seokseen. Vuokaan kaadetaan ensin puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma taikina ja lopuksi loppu vaaleaa taikinaa. Kerroksia voi vielä hieman sotkea sekaisin haarukalla.

Toinen tapa on vaahdottaa ensin voi ja sokeri. Molemmilla tyyleillä tulee lähes sama lopputulos.

Paista 175 asteisessa uunissa noin tunti.

Kommentit

  1. Ihania kakkureseptejä, joita kateellisena ihailen. Olen itse tehnyt ainoastaan yhden marsipaanipäällysteisen viidakkokakun. Siitä tuli hieno ja maukas, mutta mantelimassan työstäminen oli niin raskasta, että rupesin epäilemään niiden käsittelyyn olevan jokin kikka, josta en ole tietoinen :D

    Ohjeesi tiikerikakkua kokeilin viikko sitten. Kookoshiutaleet olivat loppu ja laitoin niiden tilalle hasselpähkinäjauhetta. Taikinan pienuus oli tällä kertaa eduksi, sain sen mahtumaan tyttären toivomaan sydänmuottiin. Tiikerikakusta tuli niin hyvää, että toinen kakku on nyt kypsymässä uunissa, tietysti sydänkakkumuotissa. Täytyykin tutkia lisää sivustojasi, jos saisin vinkkejä mantelimassan käsittelyyn ja uskaltautuisin tekemään pojan synttäreille Salama McQueen-kakun. Kiitos hyvistä sivuista!

    VastaaPoista
  2. Ihana kuulla, kiitos! <3
    Tosi hyvä idea tuo hasselpähkinärouhe tähän reseptiin!
    Kategoriasta "kuorrutukset" löytyy postaus, johon olen yrittänyt kuvien avulla selittää kakun päällystämistä massalla. Toivottavasti sieltä löytyy apuja. Ja täsmentäviä kysymyksiä toki saa esittää. ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3