Suklaa-kookoshyydykekakut



Halusin kokeilla "sateenkaarikakkua" mutta juustokakkuversiona. Toteutus ei onnistunut ihan niin hyvin, mitä suunnittelin, mutta ehkä pienellä kehittelyllä tästäkin saa hienon. Helpoin tuo sateenkaarikuvio on tehdä värjätyistä täytekakku- tai muffinssitaikinoista. Keksin kuitenkin testata ideaa näin. Tästä reseptistä saa 20cm ja 15cm kakun. Paras olisi tehdä yksi 24cm kakku.

Pohja yhteen kakkuun:
n.165g kaurakeksejä
n.75g voita

Kookostäyte:
1prk/400g kookosmaitoa
vajaa ½dl perunajauhoja
½ dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1,5dl kermaa
4liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä

Suklaatäyte:
100g tuorejuustoa
1dl kermaa
100g suklaata
4liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä

Kookostäyte on Kinuskikissan sivuilta. Laita kookosmaito ja sokerit kattilaan. Sekoita perunajauhot pieneen määrään kylmää kookosmaitoa ja lisää seokseen. Kiehauta kunnes pulpahtaa. Vispaa kermaa ja lisää jäähtyneeseen seokseen. Liota liivatteita 10min kylmässä vedessä ja sulata ne sitten kuumaan veteen. Lisää seokseen.

Vispaa suklaatäytettä varten kerma. Lisää juusto ja sulatettu sekä jäähdytetty suklaa. Liivatteet lisätään kuten edellä.


Kaada täytteet vuorotellen vuokaan, jotta tulee raitakuvio. Itse laitoin ehkä ensimmäiseen vuokaan liikaa täytettä, koska kuvion tasaisuus meni sekaisin. Täytteet kyllä mahtuisivat yhteenkin 20cm vuokaan, mutta kuviosta ei tule nätti. 24cm vuoka voisi toimia.
 

Tämä versio on vähän yksikertaisempi.
Kukka on tehty valkosuklaasta silikonimuotilla valkosuklaasta.

 
Maku ainakin oli loistava. Kookos ja suklaa passaavat hyvin yhteen.

Edit 2.12.16
 Kinuskikissalla on näkynyt blogissansa paljon tämän tyylisiä ohjeita nykyisin, mutta idea ei suinkaan ole hänen kehittelemänsä. Hän kuitenkin toteuttaa kakun hyvin ja on muokannut ohjeista kivoja variaatioita.

Kommentit

  1. Saisinko sinun sähköposti osoitteen, niin laitan sen "vasara ja nauloja" kakku kuvan.
    -päivi-

    VastaaPoista
  2. Hei,
    olen usein käynyt lukemassa blogiasi ja ihaillut kaikkia kakkuja. Tein äidille suklaa-kookoshyydykekakun ja hitsi, että se oli HYVÄÄ!! aivan tosi hyvä resepti. harmiksi en osannut tehdä kakusta raidallista, mutta onneksi se ei haitannut makua ;)

    - Kaisa

    VastaaPoista
  3. Ihana kuulla, kiitos! =) Minullakaan nuo raidat eivä tuossa kakussa hyvin onnistuneet.. x) Parempi ehkä et laittaa täytteet vain kahteen kerrokseen. Mut makuhan tosiaan on pääasia. =)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3