Caipirinha juustokakku vol.2



Halusin kokeilla caipirinha kakkua toisenkin kerran, kun se on vain niin loistava keksintö. Tämä kakku on suunnilleen samalla reseptillä tehty kuin aiempikin, mutta tuorejuuston tilalta käytin 250g mascarponea.

Tein kakun 15cm vuokaan.
Tein muutamia ranta-aiheisia koristeita. Tarkemmat ohjeet löytyy täältä.

Pohja:
150g kaurakeksejä
50g voita

Täyte:
250g mascarponea
 2,5dl kermaa
4liivatetta
n.1dl limemehua (4 limen mehu)
 n.1dl sokeria
 
Kiille:
2dl limemehua
2liivatetta
 tilkka sinistä nestemäistä elintarvikeväriä

Kakun pintaa kannattaa muotoilla vähän kaltevammaksi, jolloin tulee "syvenevä meri" -vaikutelma. Ja aaltokuviot voi tehdä esim. hammastikulla. Itse tein nämä vähän liian myöhään, kakku oli alkanut jo hyytyä.



Hiekka on murustettua keksiä. Lisäksi pinnalla on sokerikuulia. Mutta kannattaa varoa, etteivät sokerikuulat kosketa kiillettä, sillä ne sulavat sen päälle liivatteen vaikutuksesta. Keksimurun päällä ne pysyvät hyvinä.




 Ihanaa kesää kaikille!

Kommentit

  1. Onpa kertakaikkisen ihanan ja herkullisen näköinen!

    VastaaPoista
  2. Kauniisti olet toteuttanut rantakakun. Nuo pikku crocksit ovat supersöpöt.

    VastaaPoista
  3. Kääk miten ihanan näköinen kakku :D Tällaista on pakko testata :) (löysin blogisi vahingossa:D)

    VastaaPoista
  4. Kiitos =) Hauskaa että löysit blogini =D

    VastaaPoista
  5. Miten noita aaltoja saa tehtyä? oon ettiny hyydytettävää kakkua johon pitäisi saada sinistä joko kiilteen tai täytteen muodossa ja tuo sininen kiilteesi olisi ihan täydellinen! Samoin kuin ranta-teema muutenkin! Ehdottomasti menee kokeiluun, blogisi löytyi ihan vahingossa surffatessa netin ihmeellisessä maailmassa. :)

    VastaaPoista
  6. Kiva kun löysit blogini. =) Aaltoja kannattaa tehdä kakun pintaan, kun täyte on vielä kohtuu löysää. Esim. hammastikulla tai veitsellä piirtelee aaltokuviota. Itse muistaakseni unohdin tehdä nuo kuviot alkuun, joten sitte vain veitsellä kaivertelin noita laineita.. x) Et käy se niinkin. =D

    VastaaPoista
  7. Miten paljon ohjetta pitäisi suurentaa, jos haluaa tehdä 24 cm vuokaan?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3