Hääkakut Australia-teemalla



Tässä kuvia lapsuudenystäväni hääkakuista. Teemana oli Australia, koska hääpari vietti aikoinaan vuoden Australiassa ja meni siellä kihloihin. Kakkujen päälle tuli mm. koala pariskuntia. Morsiamen lempiväri on turkoosi ja tottahan toki kakkujen piti olla turkooseja. Ostin netistä eucalyptus väriä, joka osoittautui liian vihreäksi. Muut kakut värjäsin merensiniseksi, joista tulikin kivat. 

Olisipa hääpari käynyt Italiassa, niin tämä olisi voinut esittää Pisan kaltevaa tornia!
 
 Päähääkakkuun en ole tyytyväinen, mutta muut neljä kakkua onnistuivat mielestäni hyvin. Ja onneksi hääpari oli erittäin tyytyväinen! Tämä on ensimmäinen kerroskakkuni ja opin tämän teosta paljon. Olisi ehdottomasti pitänyt käyttää enemmän välipohjia ja tukikeppejä kakun sisässä, sillä höttöinen kakku meni kesäkuumalla kivasti läjään. Lisäksi kakun eristysmousse sisälsi liivatetta, joka oli aiheuttaa katastrofin.. Lue lisää alta.



Morsiamen anoppi teki pohjat. Pohjat ovat gluteenittomia voikakkupohjia. Pohja on erittäin herkullinen, mutta kovin höttöinen ja se ei ole massakakkuihin ehkä kuitenkaan paras pohja. Täytteenä on (pakaste)mansikoita ja kerma-tuorejuustosekoitusta sokerilla maustettuna. Maut olivat kyllä kohdallaan.

Mansikat valutettiin, mutta silti niistä alkoi vuotaa mehua ulos. En näköjään oppinut mitään autokakkua tehdessäni. Pitääkin olla niin jääräpää. Oikeastaan arvasin tämän, mutta meillä ei ollut liivatelehtiä, joilla sitoa mansikoita. Kauppa oli kaukana ja kakkujen kanssa alkoi tulla vähän kiire.

 Mansikat kannattaa siis soseuttaa ja lisätä sekaan pari liivatelehteä. 200g:aan mansikoita kannattaa varalta laittaa 4 liivatelehteä. Jos käyttää tuoreita mansikoita, ei pitäisi olla ongelmaa.

 Toinen moka oli se, että kakku kuorrutettiin kerma-tuorejuustoseoksella. Tuorejuustoissa on liivatetta eikä liivate saa koskaan joutui kosketuksiin sokerimassan kanssa, koska se sulattaa massan. Kakku olisi pitänyt päällystää vain kermavaahdolla. Onneksi suunnitelmissa oli laittaa simpukoita ja meritähtiä kakku kiertämään, joten uomat saatiin peitettyä! Yllä olevassa kuvassa näkyy nuo kauheat railot, jotka olivat yön aikana kakkuun tulleet.
 
Kakku meinasi vähän lähteä vinoon. Alimpaan pohjaan laitettiin tukitikkuja, jotteivat pohjat painaisi toisiaan kasaan. Viimeinen tikku sitten unohtui, jonka oli tarkoitus tukea koko kakkua... Mutta onneksi pysyi kasassa.





 
Onneksi nuo koristeet peittivät railot!


Koala pariskunta oli aika söpö.
 Koristeista löytyy oma postaus täältä. 


Tämä kakku oli suokkarini! Hiekka on gluteenitonta keksimurua. Loput kakut ovat tavallisia sokerikakkupohjia. Täytteet ovat samat. Väri on vaalean sinistä pastaväriä. Pohja ja täytteet näyttivät toimivan tämmöisessä yksikerroksisessa kakussa kuitenkin ihan hyvin. 


Rantakakku. Teki mieli laittaa pieni hainevä tuonne uimaan...
 


Sitten vielä surffilautakakku. Morsian olisi halunnut laudat pystyyn, mutta en uskaltanut loppujen lopuksi niin tehdä, koska laudat olisivat varmasti siinä kosteudessa kaatuneet. 

Ihana ilma muuten oli! Lämmin ja aurinkoinen. Ja kun vielä ottaa huomioon, että muina päivinä tuon lauantain ympärillä oli ollut kylmää ja sateista, niin ei olisi voinut paremmin mennä.

Ihmiset ihmettelivät kakkuja ja ottivat paljon kuvia. Onneksi eivät olleet vaativampia koristelujen suhteen. Ja oikeastaan itseä harmitti vain tuo kerroskakku. Tein kakkuja koko häitä edeltävän illan yö kolmeen asti. Hauskaa oli kaiken järjestelyn lomassa! Ja kannustusjoukot olivat koko ajan apuna. Nämä kakut olivat häälahja minulta ystävälleni.


 Hääpaikka oli aivan ihana. Vanhasta tallista/varastosta oli tehty ihanan idyllinen ruokailu ja tanssitila! Kuva on ylhäältä ruokailutiloista. Alhaalla oli tanssilattiat ym. Koristeena oli heinäpaaleja ja kaikkea ihanaa mitä maalaishenkeen kuuluu! En ole ikinä nähnyt vastaavaa. Näiden seitsemän kakun koristeleminen oli kyllä aikamoinen urakka, mutta ei lähellekkään niin rankkaa, mitä oli ollut hääpaikan siivous/koristelu/desinfiointi jne. Upeat häät!


ONNEA JENNILLE JA MARKULLE!

Kommentit

  1. Aika työ on kakuissa ollut, mutta hienosti onnistuit =)

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää -> käytitkö mitään tukilautasia/alustoja kerroskakussa vaiko vain keppejä/pillejä?

    Ihana aihe, on saanut oikein kunnolla tehdä ja tuhertaa <3

    VastaaPoista
  3. Onpa hienoja kakkuja ja koristeita!
    Kovan työn olet tehnyt mutta aivan upea lopputulos!!! Tuo palmukakku on kyllä söde.:)
    Hauskalta näyttää myös juhlapaikka. Tavallisuudesta poikkeava.

    VastaaPoista
  4. Kiitos <3
    Käytin puisia tukikeppejä. Pillitkin kävisivät. Viimeinen tukikeppi, jonka piti estää kakkua menemästä vinoon, unohtui.. Mut kakku pysyi onneks pystyssä. Alustoja en käyttänyt, kun en kerennyt niitä väsäämään. Teen ne yleensä pahvista ja foliosta.

    VastaaPoista
  5. Aivan huikeat kakut ja koristeet! Kyllä olet taitava. Ihania kaikki edellisienkin postauksien kakaut ja koristeet, näpertelyä tosissaan!
    -päivi-

    VastaaPoista
  6. Ison urakan olet tehnyt! Upea lopputulos!

    VastaaPoista
  7. Onkohan hääpaikka raisio,turku linjalla yks vanha talli niminen(tai sinne päin)Rouva v paikka.

    VastaaPoista
  8. Tämä paikka oli Anjalankoskella omakotitalon pihalla. =) Muuttuu taas talliksi.. x)

    VastaaPoista
  9. Uskomattomia hääkakkuja ja koristeet tosi söpöjä.Hääpari sai unohtumattoman lahjan

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3