keskiviikko 24. elokuuta 2011

Terveisiä Wienistä!Käytiin miehen kanssa ansaitulla lomalla Wienissä, joka oli samalla meidän häämatka, koska ei sitä viime kesänä keretty tekemään. Oli tosi rentouttava reissu! Kiirettä kyllä välillä piti, kun oli niin paljon nähtävää, mutta sellainen loma sopii paremmin minulle kuin rantaloma. Ukkeli oli isovanhemmilla hoidossa ja tykkäsi kovasti.

Laitanpa muutamia kuvia matkalta. Wienin ostoksia löytyy täältä. Ylempi kuva on Schönbrunnilta, joka oli aikoinaan keisarin palatsi. Aivan upea sisältä! Jopa Versailles kalpeni tämän rinnalla, vaikka isompi onkin. Puutarha oli myös todella nätti. Lämmintä oli joka päivä 30astetta!


Karlskirche oli todella upea


Yliopisto oli pikkasen hienompi kuin täällä Oulussa... Kovia nimiä oli ollut listalla, kuten Schrödinger, Doppler, Boltzmann, Freud. Ja monta nobelinpalkinnon voittajaa. Sitten tulikin Hitler ja tuhosi Itävallan loistavan tieteenkehityksen, mutta eipä siitä sen enempää..


Mozartin kotitalo


Straussin asunnosta. Museot olivat aivan loistavia!


Strauss Jr
Itse olen Strauss fani ja mies on Mozart fani. Käytiin myös upeassa konsertissa, jossa soitettiin näiden kahden säveltäjän kappaleita.Tottakai kakkuja piti maistella! Ylempänä Sacherkakku ja alempana pähkinäkakku. Sacherkakku oli luonnollisestikin ihan eri makuista kuin Suomessa. Hilloa oli vain ihan ohuelti. Ostin myös pari reseptikirjaa.


Jäätelökaakao ja jäätelökahvi.
 
Käytiin miehen kanssa Wienissä viimeksi 2008 jouluna, jolloin kaikkialla sai vielä tupakoida. Nyt oli tullut huomattava parannus ja kaikki tupakoitsijat oli vihdoin laitettu pihalle. Kahviloissa oli nyt kiva käydä istuskelemassa. Wien on myös ihana joulukaupunki, mutta kesällä kuitenkin parhaimmillaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3