Angry bird



Kaverin veli täyttää 11v ja toiveena oli angry birds kakku, jossa olisi vain punainen lintu 3D:nä. Täytetoiveena vadelmaa. Kokosin tämän kakun 2 litran kulhoon 1,5 kääretorttupohjasta.
 
Vadelmarahka: 
1prk rahkaa
n.1,5dl kermaa
5liivatelehteä
n.200g vadelmia
sokeria

Vadelmat eivät olleet suomalaisia, joten kiehautin ne kattilassa sokerin kanssa. Lisäsin liotetut liivatelehdet kuumien vadelmien sekaan. Muita täytevaihtoehtoja löytyy täältä. Kun tällaista kakkua tekee, kannattaa ehkä varalta laittaa liivatteita reilusti, jotta kakku ei lässähdä.
 

Kasaaminen:
Vuoraa kulho kahdella kelmun palasella. Kääretorttupohjasta leikataan pieni ympyränmallinen pala ja laitetaan kulhon pohjalle. Kostuttaa voi jos haluaa. Itse käytin vettä, johon oli lisätty 1tl vaniljasokeria. Sitten ladotaan täytettä päälle ja lisätään toinen hieman isompi pala kääretorttupohjasta. Näin jatketaan, kunnes kulho täyttyy. Päällimmäiseksi jää isoin kääretorttupala, jonka voi myös kostuttaa. Kakun annetaan hyytyä yön yli jääkaapissa. Sitten se keikautetaan alustalle ja poistetaan kelmut varovasti.

Samalla tyylillä on tehty esim. Halloween kurpitsakakku, lumivuorikakku, iglukakku ja persikkainen kukkakakku.
 

Kakku kannattaa päällystää kermavaahdolla, johon on lisätty 1rkl vaniljakreemijauhetta.
 

Kuorrutteena on punaista marsipaania. Massalla kuorruttamisesta voi lukea enemmän täältä. Marsipaani voi olla yllättävän hankala saada siististi kakun päälle, jos se on kovin lötköä. Sokerimassa laskeutuu yleensä vähän nätimmin. Mutta eri merkeissäkin on hurjasti eroja. Eniten pidän karkkimassasta.
 

Edusta on kaakaojauheella aavistuksen ruskeammaksi värjättyä karkkimassaa. Tuossa kuvassa pitäisi näkyä tuo craft gun, jolla saa pursotettua marsipaania tai sokerimassaa erimuotoisiksi nauhoiksi. Sen avulla oli kätevä viimeistellä linnun silmät. Sen olen huomannut, että karkkimassasta tuo pursotus ei onnistu. Ilmeisesti liian sitkeää. Tähän käytin mustaa marsipaania.
 

Taustalla näkyy lintu, josta otin mallia. Nokan ja pyrstön tein paria päivää ennakkoon, jotta ne kerkesivät kuivua. Nokka ja pyrstö kannattaa tukea hyvin, kun ne liimataan kakkuun kiinni. Pilttipurkkien kannet on käteviä.. Kannattaa pitää tukikappaleita pari tuntia nokan ja pyrstön alla jotta ne varmasti pysyvät kiinni.
 

 Kastoin kolme hammastikkua ensin syötävään liimaan. Sitten laitoin vastamuovatun nokan sisään ja annoin kuivaa pöydällä pari päivää. Pyrstössä on sama idea, mutta vain kaksi tikkua. Kiinnitysliimana itse kakkuun on sokerikuorrute.
 


Hyvää syntymäpäivää Jooselle!

Kommentit

  1. Tämä on ihana. Taitavaa työtä!

    VastaaPoista
  2. Vau!
    Meillä on tytöllä tilauksessa viikonlopun synttäreille Angry birds-kakku. Tämä sinun ohje tuli kuin tilauksesta! :)

    VastaaPoista
  3. Mukava, että ohjeistani on hyötyä! =D

    VastaaPoista
  4. mahtavan näköinen! googlailin just ympäriinsä etsien Angry birds kakkuja ;) Synttärit tulossa kuukauden päästä poitsullamme. Laitankin sulle meiliä josko sulta voisi tilata kakun juhliin? Utelee yks rähmäkäpälä jolta ei onnistu edes cupcake-kuorrutteet ;)

    VastaaPoista
  5. Nämä on ollu suosittuja! =) Laita vain Ilsku mailia, niin katotaan mitä keksitään.

    VastaaPoista
  6. pitääkö koko kakku tehdä kaksi päivää ennen? En tajunnut nokan kuivumishommaa..siis teitkö pelkän nokan ja pyrstön pari pv aiemmin ja sitten liimasit ne kakkuun?

    VastaaPoista
  7. Tein nokan ja pyrstön paria päivää ennen kuivumaan tikkuineen päivineen. Kakun tein päivää ennen jääkaappiin hyytymään. Kakun voi kuorruttaa juhlapäivänä. Nokka ja pyrstö laitetaan viimeisenä kiinni. Näiden kuivuminen kakkuun kiinni kestää kuitenkin pari tuntia, että ihan viime tippaan ei kannata jättää.

    VastaaPoista
  8. kiitos! :) Onko sokerikuorrutus, jolla nenä ja pyrstö kiinnitetään, pölysokeri-vesiseosta vai mitä? Kiitos etukäteen avusta.

    VastaaPoista
  9. Sokerikuorrute on kaupan valmista Dr.Oetkerin Kristyr kuorrutetta. Löytyy varmaan ihan lähikaupastakin. Sitä on kätevä käyttää liima-aineena isommille osille. Elintarvikeliima (nettikaupoista) on hyvä kevyemmille osille (esim. angry birdsin silmät). Ja tätä voi lapset kätevästi käyttää esim. keksien koristeluun. ;) Kiva jos näistä ohjeista on apua. =)

    VastaaPoista
  10. UPEA! Kiitos vaihekuvista ja ohjeista,nyt uskallan lähteä kokeilemaan tällaista itsekin :) Naapurin tytön nimppareille pyydettiin kakkua ja tyttö halus angry birdsin...kokeillaan jos näillä ohjailla onnistun :)
    Tita

    VastaaPoista
  11. Kiitos! =) Ja eipä kestä. Kiva jos ohjeistani on jotain apua. Kyllä siitä hyvä tulee. ;)

    VastaaPoista
  12. kiitos tosi hyvistä ohjeista. Angry Birds -kakku oli ihan menestys poikani synttärijuhlissa. Yksi asia, mikä meinas mennä pieleen oli sokerikuorrutten värjäys. mulla oli tomuväriä ja se ei oikein hommaan sovi. oppia ikä kaikki. muuten ihan loistava fiilis ja lisää aion tehdä kakkujasi!

    VastaaPoista
  13. Kiva et onnistui. =) Ja kiitos! =D
    Jos haluaa oikein syvän sävyistä massaa, kannattaa ehkä käyttää valmiiksi värjättyä sokerimassaa. Geeli/pastavärit ovat näppärimpiä värjäämiseen. Niillä saa aika kivan sävyn aikaiseksi.

    VastaaPoista
  14. Kivat sivut, ihania kakkuja =) kokeillaan onnistuuko tämä pienen pojan synttärijuhliin =)

    VastaaPoista
  15. Kiitos! =) Tsemppiä leipomiseen! Eiköhän se onnistu! ;)

    VastaaPoista
  16. Kysyisin sinulta että mistä oulusta saa ostettua punaista marsipaani massaa? Saako sitä ihan perus ruokakaupoista? Osaatko sano kuinka paljon karkki/sokeri/marsipaanimassaa menee yhteen ns normaalikakkuun?

    VastaaPoista
  17. Itse olen löytänyt punaista marsipaania ainakin marketeista ja etenkin Stockmannilta. Sieltä saa myös mustaa marsipaania. Marketeista löytyy myös yleensä muitakin värejä runsaasti. Ja sokerimassaa ja karkkimassaa löytyy valkoisena. Massaa kannattaa varata yhteen kakkuun ainakin 750g. Pitäisi riittää.

    VastaaPoista
  18. Ihana kakku, pojalla 3 vuotis synttärit viikonloppuna ja haluaa tälläisen kakun, saapi nähä miten äiti tästä selviytyy.. :)

    VastaaPoista
  19. Varmasti selviydyt! =) Tämä on yllättävän helppo tehdä. Minun ensimmäinen massalla kuorrutettu täytekakkuni oli Halloween kurpitsakakku, joka onnistui yllättävän hyvin. Siksi varmaan innostuinkin näistä kakkujen teoista enemmän. ;)

    VastaaPoista
  20. Monellekko hengelle tästä riittää? Aivan upea kakku! :)

    VastaaPoista
  21. Voiko kuorrutukseen käyttää vaahtokarkkimassaa jonka olen tehny mansikan makuisesta tomusokerista ja värjänny pastavärillä punaisemmaksi?

    VastaaPoista
  22. Moikka, teetkö ihan tilaustyönä näitä? :) Olisin kiinnostunut tälläsestä angry birds kakusta. Laitatko hintaa ja sellasia, jos tilautyönä teet sähköpostiini.
    - Katja (mussoliisa-@hotmail.com)

    VastaaPoista
  23. Upea kakku. Onnistuiko tuo kaakaojauheella värjäys ihan hyvin, vai tuliko sellainen pistemäinen sekoitus? Kuvassa ainakin näyttää hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Hyvin onnistuu värjäys. Lopputuloksesta tulee tasainen väri, kunhan vain jaksaa sekoittaa massaa tarpeeksi kauan.

      Poista
    2. No hyvä homma! Mulla on tarkoitus tehdä valkoisesta sokerimassasta vaaleanruskea nalle ja pari paksua nauhaa kakun päälle, eikä millään viitsis ostella noita väriaineita montaa kappaletta, jollei oo pakko :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3