Dark Chocolate Mud Cake (video)



Tämä suklaakakkupohja on todella herkullinen ja mehevä! Tämä maistuu ihan aidolle mutakakulle, mutta minulla on tapana paistaa tämä ihan läpikypsäksi, jolloin lopputuloksena on kaunis kakkupohja.

Kakku on itsessään jo niin herkullinen ja tuhti, ettei se kaipaa täytteitä. Kuorrutan kakun yleensä vain suklaa ganachella tai kermavaahdolla.

Kakun voi leikata osiin ja täyttää täytekakun tapaan, mutta suosittelen väliin jotain raikasta marjatäytettä, sillä pohja on tuhti. Mikäli kakusta haluaa perus piirakkamaisen mutakakun, riittää paistoajaksi n.30min.

Kakun voi paistaa yhdessä 24cm vuoassa tai kahdessa 20cm vuoassa. Kahdessa vuoassa paistettuna on se etu, että pohjat paistuvat nopeampaa eivätkä kuiva. Ohjeen voi myös puolittaa ja paistaa taikinan yhdessä 18-20cm vuoassa.

200g tummaa suklaata
250g voita
3,3dl maitoa
440g sokeria
2munaa
360g jauhoja
2tl leivinjauhetta
80g kaakaojauhetta

Kuumenna maito ja sokeri kattilassa liedellä. Laita liesi pois päältä, kun sokeri on täysin liuennut. Lisää voi ja suklaa. Sekoita kunnes aineet ovat liuenneet. Keitos näyttää tosi pelottavalta, mutta tämä toimii!

Lisää kuivat aineet ja kananmunat. Sekoita hyvin. Kakkutaikinan kuuluu olla todella löysää. Paista 175asteessa 1-1,5h. Kakun keskelle pistettyyn tikkuun ei saa jäädä märkää taikinaa kiinni. Anna jäähtyä vuoassa hetki ennen kuin kumoat kakun. Mikäli paistat pohjan silikonivuoassa, anna kakun jäähtyä siinä kokokaan.

Kaksi 20cm kakkua kypsyy huomattavasti nopeampaa kuin yksi iso kakku. Testaa kypsyyttää tikulla jo 50min kohdalla. Kapea ja korkea kakku paistuu jopa 1,5h. Tällöin reunat saattavat hieman palaa, mutta ne voi leikata sahalaitaisella veitsellä pois.


Säilytä jäähtynyt kakkupohja aina kelmuun käärittynä, ettei se pääse kuivumaan. Kakku ei kostutusta välttämättä kaipaa ellei sitä päästä kuivumaan. Mutta usein kostutan pohjaa vähän. Kakku on parasta samana päivänä nautittuna.

Pohjasta voi helposti tehdä muotokakkuja. Sokerimassalla en kuitenkaan tätä kuorruttaisi, sillä veikkaan että lopputulos on liian makea. Käytin tätä pohjaa esim. tässä joulukakussa.

Vinkki!
Makeutta suklaaleivonnaisiin saa aina käyttämällä maito- tai valkosuklaata.
Tumma suklaa vähentää makeutta. Tämä kakkupohja on suosikkini!

Valkosuklainen versio löytyy täältä

Edit: 14.10.2016
Katso alta ohjevideo

Kommentit

  1. Hei! Vaikuttaa herkulliselta, mutta saako aineet dl:na, grammamäärät ovat hankalia, kun ei ole vaakaa.

    VastaaPoista
  2. 1dl sokeria on 90g, 1dl jauhoja on 60g. Noilla kun muuttaa niin onnistuu =)

    VastaaPoista
  3. Heippa! Tein tätä eilen ja täytin kakun fazerina-täytteellä. Mun makuun pohjasta tuli jotenkin liian kova ja tiivis, mahdoinko sitten paistaa liian kauan uunissa? Tein 20cm kakun ja paistoin sitä sen 1h 15min. Kehuja se sai paljon silti; taidan itse olla vaan liian vaativa kakkupohjien suhteen :D Haussa olisi sellainen mehevä ja kostea pohja. Tuo fazerina täyte oli hyvää. :) Kuvan kakusta näkee blogistani kunhan saan sen sinne päivitettyä.

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Moi! 20cm kakkua paistan yleensä vähä reilu tunnin. Muistithan laittaa kakun kelmuun ennen kuin laitoit sen jääkaappiin? Kakku pysyy mehevänä näin. Paljaaltaan se kovettuu. Tietty kakkua saa vähän mehevämmmäksi vielä kostuttamalla.. Oletko testannut noita muita suklaakakkupohjia, joita olen lisännyt blogiini? ;) Joskus täydellisen kakkupohjan etsintä vie vähän aikaa, jotta löytää täydellisen oman maun mukaisen. =P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En käärinyt kelmuun, se olis varmaan auttanut! Tohon meni niin paljon suklaatakin, ettei toisaalta oo mikään ihme että se kovettuu kylmässä. En oo testannut vielä, mut eiköhän se täydellinen vielä jostain löydy :p ja mikäs sen mukavampaa onkaan kuin sen etsiminen!

      Poista
    2. Ranskalaiset aina suosittelevat säilyttämään tämmöiset supersuklaiset kakut huoneenlämmössä, sillä kylmä hieman ehkä miedontaa suklaanmakua. Mutta ganachella päällystetyn kakun kyllä mielummin pidän jääkaapissa. ;) Kyllä se täydellinen resepti vielä löytyy! :P

      Poista
  6. kappas, täällä onkin jo jollain ollut juuri sama ajatus kuin mulla; Fazerinakakku tällä pohjalla! :D Sellaista ajattelin kokeilla tänään, toivottavasti ei tule liian makeaa kun laitan fazerinatäytteen ja kuorrutan suklaalla... Vaikka mun makuun ei kovin moni kakku ole liian makea!! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooo, aika ihana suklaapommmi! ;) Eihän suklaata voi koskaan olla liikaa =D Jos tulee tosi makeaa, niin sit ottaa vain vähän pienemmän palan ;)

      Poista
  7. Tuli kyllä erittäin tuhtia mutta myös hyvää! ;) Ja hyvin suklaista, mutta koskaan ei voi olla liikaa suklaata! ;)

    VastaaPoista
  8. Joo, tuhti sen olla pitää ;) Kätevää, niin ei tarvitse tehdä niin isoa kakkua x) Oli varmasti hyvää! Laitahan kuvaa blogiin sit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt on kuvia ja paaaljon tekstiä! ;D Onhan sulle ok, että oon kirjottanut ohjeet myös omaan blogiini, kun oon viitannut sun blogiin ja linkannut sen omaani? :)
      http://kaneliunelmia.blogspot.fi/2014/05/fazerina-kakku.html

      Poista
    2. Kiva! Tulenpa vierailulle. =) Toki ohjeet saa kirjoittaa omaan blogiin. Ne ovat vapaata riistaa. ;) Kiva kun linkitit alkuperäislähteenkin kuitenkin =))

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3