torstai 1. syyskuuta 2011

Mustaherukkahillo



 Poimin kaikki mustaherukat meidän pihapensaasta jokin aika sitten. Osa oli mennyt jo vähän ylikypsiksi. Mustaherukka on liian kirpeä minun makuuni, joten päätin tehdä siitä hilloa.
 
n. 0,5kg mustaherukoita
0,5dl vettä
2dl hillosokeria

Kuumenna vesi ja marjat kattilassa. Lisää sokeri. Soseuta halutessasi. Keitä noin 10min. Kiehauta lasipurkit ja laita hillo kuumiin purkkeihin. Laita kansi melko heti päälle, jotta kuuma purkki imaisee sen lujasti kiinni. Voit jäähdyttää purkkeja kylmässä vedessä. Laita jääkaappiin tai viileään kellariin, kun ne ovat jäähtyneet hieman. Hillo sakeutuu nopeiten. Purkit säilyvät huoneenlämmössäkin jonkin aikaa. Sokeri voi lisätä oman maun mukaan, mutta mielestäni tuokin määrä riittää hyvin. Jos haluaa sakeampaa, kannattaa laittaa enemmän hillosokeria. Itse haluan yleensä aika vähäsokerista. 

Jos kaipaa superterveellistä hilloa, kannattaa hyödyntää mansikka-chia hilloani. Ei sokeria, ei keittämistä.


Hillo käy mainiosti esim. puuron tai rahkan kanssa ja kakkujen täytteeksi.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3