lauantai 26. marraskuuta 2011

Muumitalo nro 2
Kaverini toivoi samanlaista muumipiparitaloa, kuin tämä. Kovin monta tällaista ei kyllä yhtenä vuonna jaksaisi värkätä, mutta tämän suostuin vielä tekemään.

Talo on koottu samalla tavalla kuin aiempikin, mutta liimausapuna käytin nyt enemmän pikeeriä. Talon "perustukset" kannattaa mielestäni liimata sulalla sokerilla, koska se jähmettyy nopeammin eikä seiniä tarvitse kauaa tukea.

Talon kaksi seinää pääsi hieman romahtamaan rakennusvaiheessa enkä saanut niitä enää korjattua. Se huono puoli tuossa sokerissa on... Seinän ja katon välissä on yli 1cm rako, joka on mielestäni karmea... Mieheni rohkaisi, ettei sitä juuri edes huomaa, mutta kyllä huomaa. En edes kuvaa kehdannut ottaa. Mutta jos tämä ei käy kaverilleni, niin saa hän toki tuon ensimmäisenkin version.
 

Talon osia kannattaa muuten vuolla puukolla hieman suoremmiksi, jotta ne natsaisivat peremmin kohdalleen. Varovasti kun terävällä puukolla leikkaa, niin ei pitäisi piparin haljeta. Seinien värjäykseen käytin ensimmäisen talon kohdalla sinistä tomuväriä. Nyt lisäsin vielä joukkoon vaaleansinistä pastaväriä ja väristä tulikin paljon syvempi ja parempi! Pikeeri oli aluksi jämäkkää, mutta pääsi jotenkin lötkistymään. Ilmeisesti oli niin lämmin lämpötila keittiössä.
 
 

Lisäsin myöhemmin katolle hieman lisää pikeeriä.

6 kommenttia:

 1. Upeita luomuksia molemmat talot! Tämän kakkosen väri kyllä on mun mielestäni vielä onnistuneempi kuin ykkösen. :)
  Kyllä tämä joulunalusaika vaan on mukavaa, vaikka lunta saiskin tulla edes vähän...tunnelmaa tuomaan. :)

  VastaaPoista
 2. Molemmat Muumi-kodit ovat ihania.
  Jos pitäisi 'apustaa' yksi - se olisi tuo edellinen vaalemman sininen :D

  www.nami-hiiri.com

  VastaaPoista
 3. Ihania ja hyvin onnistuneita molemmat muumi-talot! Näiden kokoaminen vaatii hermoja, ainakin minulta, viime vuonna yhden kokosin ja vannoin ettei enää ikinä... :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! =D Näiden kokoaminen on kyllä yllättävän työlästä! Voi aluksi tuntua helpolta, kun muottejakin on niin vähän, mutta kun alkaa kokoamaan, niin voi tulla muutama mutka matkaan. =D

  VastaaPoista
 5. Huisin hienoja ovat molemmat talot! =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3