Suklaa-kookos kerrosvanukas



Suklaan ja kookoksen yhdistelmä on kerrassaan loistava. Kehittelin tämän reseptin joistain vanhoista resepteistäni. Tähän on hyvä käyttää jämäkookosmaidot esim. tästä kookosjuustokakusta

Kahdelle

Suklaakerros

2,5dl maitoa
60g suklaata
1rkl maizenaa
sokeria

Lämmitä puolet maidosta kattilassa ja sulata siihen suklaa. Lisää maizena kylmään maitoon ja lisää joukkoon. Lisää sokeri ja kiehauta pari minuuttia. Anna jäähtyä.

Kookoskerros

2dl kookosmaitoa
1rkl maizenaa
1-2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria

Kuumenna osa kookosmaidosta ja sokerit kattilassa. Lisää maizena kylmään kookosmaitoon ja lisää seokseen. Anna jäähtyä. Lado molempia vanukkaita lasiin kerroksiksi.

Viikonlopun kakku-urakkaan kuului myös Salama McQueen kakku. 
Mukavaa viikon alkua kaikille!

Kommentit

  1. Näyttää hyvältä tuossa lasissa :) Ja taatusti hyvää :)

    VastaaPoista
  2. Ei pitänyt kookoskerros suklaakerrosta vaan suklaa valahti kookoksen läpi pohjalle. Ei haitannut sinänsä mitään mutta olisi jokainen kookoskerros pitänyt jäähdyttää ennen suklaakerroksen kasaamista sen päälle?

    VastaaPoista
  3. Kookosmoussen kannattaa tosiaan antaa jäähtyä kunnolla ennen kuin kasaa kerrokset päällekäin. Mutta jokaista kerrosta ei tarvitse erikseen hyydytellä. Jos kookosmoussesta tulee liian löysää, niin sillon tarvitsee ehkä enemmän maizenaa tai keittoaikaa. Kookosmaito tosin juoksettuu helposti, jos sitä keittää kauan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3