perjantai 23. joulukuuta 2011

Pingviinit joulutunnelmissa



Tämä jouluinen juustokakku pääsee huomenna joulupöytään, sillä meillä kaikki pitävät juustokakuista todella paljon. Kakku on caipirinha juustokakku, jonka olen tehnyt aiemminkin. Aiemmista löytyy postaukset täältä ja täältä.
 
Pohjana normaali Digestivekeksipohja. Tarkemmat ohjeet löytyy täältä.
Tein hieman enemmän täytettä tällä kertaa, vaikka vuoka oli 20cm.

4dl kermaa
400g tuorejuustoa
n.8 limen mehu
6 liivatelehteä
sokeria

Tarkemmat valmistusohjeet löytyy täältä. 20cm vuokaan riittäisi 3dl kermaa ja 300g tuorejuustoa. Tämä määrä mahtui juuri ja juuri vuokaan. 15cm vuokaan menee 200g tuorejuustoa ja 2-2,5dl kermaa.

Kiille on sinisellä elintarvikevärillä värjättyä vettä (1,5dl). Liivatelehtiä tarvitaan 2-3. 
"Jäälaatat" on tehty valkosuklaasta. Sulata suklaa ja levitä se leivinpaperin päälle ympyränmuotoon jähmettymään pariksi minuutiksi. Leikkaa veitsellä viiltoja suklaaseen ennen kuin se on kokonaan jähmettynyt. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 15min.
 

Pingviinit ovat sokerimassaa. Älä laita sokerimassakoristeita liivatetta sisältävän täytteen päälle, sillä ne sulavat siihen nopeasti. Alle mieluiten kermavaahtoa tai suklaata ym.
 

Vielä yksi joulukakku on tulossa!

2 kommenttia:

  1. Oih, taas pingviinejä ja vielä tonttulakit päässä, supersuloisia! <3 Iloista ja maistuvaa joulua!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3