Mango-vaniljahyydykekakku



Tämän hyydykekakun reseptin kehittelin itse ja ihan mukavan makuinen siitä tuli. Pohjalla on piparikeksipohja. Erilaisia piparirakennelmia tuli tehtyä sen verran paljon viime jouluksi, ettei kaikkia taloja jaksa millään kokonaan syödä. Talot on kätevä murskata juustokakun pohjiksi. Tarkemmin juusto/hyydykekakun pohjan tekemisestä voi lukea täältä.

Täytteenä on vaniljarahkaa:

vaniljakastike
1prk rahkaa
2dl kermaa
sokeria
4liivatelehteä
1/2dl kuumaa vettä

15cm vuoka

Vaniljakastike:
2dl maitoa
½ vaniljatanko
1rkl perunajauhoja
keltuainen
1-2rkl sokeria

Kastiketta varten halkaise vaniljatanko ja laita siemenet kattilaan. Lisää maito, keltulainen ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Lisää sokeria maun mukaan. Anna jäähtyä. Tee täyte, kaada vuokaan ja anna hyytyä yön yli.

Juustokakkua varten vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto, sokeri ja vaniljakastike. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä pari minuuttia ja sulata ne kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää seokseen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 4-6h. Kakun voi myös pakastaa.


Pinnalla 2prk Muksu mangososetta ja 2liivatelehteä liotettuna tilkkaan kuumaa vettä. Kiille lisätään päälle vasta kun täyte on hyytynyt. Kiilteen jähmettymiseen menee 2-3h.


Koristeena suklaata sulatettuna ja karkkimassakukkia. Kun kukat asettelee tarkoin suklaan päälle, ne eivät sula pinnalle. Suklaa toimii eristeenä. Tosi kiva makuyhdistelmä tuli!

Kommentit