Suklaakakkupohja nro4



Taas löytyi kiva suklaakakkupohjaresepti. Kakku muistuttaa hieman sokerikakkupohjaa, mutta sekaan tulee sulaa voita. Sen takia tästä ei tule niin kookas. Kakku on kivan kiinteä, mutta ei ollenkaan muistuta amerikkalaisia kakkupohjia, joissa on puoli kiloa jauhoja. Kuvassa olevan kakkun pintaa on tasoitettu puukolla.

n.18cm vuoka

7 munaa
200g sokeria
150g jauhoja
50g kaakaojauhetta
50g sulaa voita

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää puolet kuivista aineista ja voi. Lisää sitten loput kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan, jonka pohja on peitetty leivinpaperilla. Saattaa tuntua hurjalta käyttää näin pientä vuokaa 7 munan kakkuun, mutta taikina menee kasaan aika paljon. Paista 180 asteessa noin 35min.
 

Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista. Kuvassa saattaa näyttää siltä, että kakussa olisi suklaamurusia tai jauhopaakkuja, mutta ei niitä ole. Koostumus on vain hiukan kiinteän sienimäinen, joten kakku näyttää sisältä hieman reikäjuustolta.
 

Kun kakun ympärille kietoo reunakalvon, on se helppo täyttää nätisti. Kalvot ovat todella näppäriä käyttää. Pohjaa kannattaa kostuttaa vähän.

Muita hyviä suklaakakkureseptejä:
 
Suklaakakku nro1 - hyvänmakuinen, kohoaa huonosti ja murustaa..
Suklaakakku nro2 - erittäin hyvä ja helppo resepti
Suklaakakku nro3 - muistuttaa ykköstä, ihan ok

Dark chocolate mud cake - Loistava resepti! Ei vaadi täytteitä, päälle passaa suklaa ganache.
White chocolate mud cake - Suussa sulava kakku! Päälle passaa kermavaahto

Kommentit

  1. Mite sä sait suoriltaan ton kakun niin tasaiseksi, ettei oo tarvinnut veistellä? Mulla on poikkeuksetta kapeneva ylöspäin.

    VastaaPoista
  2. Sori, unohdin lisätä tekstiin, et tuossa kuvassa kakkua on jo tasoitettu puukolla. Eli kakku nousee kyllä kekseltä huomattavasti enemmän kuin reunoilta, mutta ei jää keskeltä kuitenkaan löysäksi. =)

    VastaaPoista
  3. Kostutitko kakkua mitenkään? :)

    VastaaPoista
  4. Pikkasen kannattaa kostuttaa esim vedellä tai maidolla. Ainakin reunoja. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3