Prinsesstårta



Ruotsin uuden kruununprinsessa Estelle Silvia Ewa Maryn kunniaksi.

Tein tämän perinteisellä prinsessakakun ohjeella. Marsipaanin kanssa ei tänään kemiat kohdanneet ja lopputulos oli erittäin ruttuinen, kuten kuvasta vähän näkyy. Onneksi oikeasta kuvakulmasta kuvaamalla saa nuo virheetkin aika hyvin piiloon. Tämä kakku tuli ihan vain omalle porukalle, joten ei ollut niin väliksi. 

Pohjana (15cm) on kolmen munan sokerikakkupohja.
Täytteenä vadelmia, vadelmahilloa ja vaniljamousse:

1dl maitoa
1 keltuainen
½ rkl Maizenaa
1tl vaniljasokeria
1rkl sokeria
1liivatelehti
1dl kermaa

Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5-10min. Laita maito, keltuainen, maizena ja sokeri kattilaan. Kiehauta, kunnes seos sakenee. Lisää liivatelehti ja vaniljasokeri. Jäähdytä. Vispaa kerma ja lisää seokseen.
 
Ylimääräisen valkuaisen voi pakastaa ja vispata vaikka marengiksi myöhemmin. Yleensä survon vadelmat kakun väliin ja lisään sekaan yhden liivatelehden, jotta mehut eivät valu lautaselle.
Jos tekee kuuden munan pohjan 24cm vuokaan, kannattaa täyte tuplata.
 

Päälle 1dl kermaa ja 500g vihreää marsipaania. 24cm kakkuun tarvitsee marsipaania 750g. Tarkempia ohjeita kakun kuorruttamisesta marsipaanilla voi lukea täältä. Kakun sivuille tulee vain vähän kermavaahtoa ja päälle isompi keko. Lisäksi päälle tulee tomusokeria siroteltuna ja vaaleanpunaisia kukkia. Minulla loppui marsipaani kesken, jonka vuoksi lopputulos oli röpöpäinen.
 

Ruusujen ohje löytyy tätä kautta.

Kommentit

  1. Prinsessakakkua ei olekaan tullut vielä kokeiltua. Listalla kyllä on mutta kun ei ehdi, ei.

    Meillä on murkkuiän kynnyksellä oleva pojankoltianinen ja 3 nuorempaa, joten ei ole kakunjämät ongelmana. =D

    VastaaPoista
  2. Heh, meillä tuo 2,5v vetäisee jo kolme kakkupalaa kevyesti. Lisää aina pyytää, mut sit pitää jo rajoittaa. x) Se varmaan isona syö kokonaisen kakun yksinään..

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3