keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

KakkukekoTämä kakku on jopa vähän naurettavankin helppo valmistaa. Tähän voi käyttää myös ylijäämäkakun palaset tai vaikka epäonnistuneen kakkupohjan jämät. Aiemmin lisäsin suklaa triflen reseptin, johon on myös kätevä käyttää ylijäämäkakkupohjat. Ylläoleva kakku on koottu tummasta kääretorttupohjasta ja kostutettu maitokahvilla.

n. 500g kakkua
1dl nestettä
2,5dl kermaa
sokeria, vaniljasokeria

Jos ei ole mikään jauhopeukalo tai on tosi kiire, voi hyvin käyttää valmiskakkupohjaa. Tämä kakku onnistuu keneltä tahansa! Yleensä nesteenä käytän maitokahvia, mutta ihan hyvin voisi käyttää myös esim. mehua. Aikuisille tarjoiltavan kakun voisi kostuttaa esim. sherryllä tai liköörillä.


Löysin äidin kaapista sitruunakakun ja olin jo heittämässä sitä pois, mutta sitten muistin että siitäkin voisi saada ihan syötävää tällä reseptillä. Ja tosi hyvä tulikin. Kakku murennetaan lautaselle ja kostutetaan aina välillä. Nesteenä käytin tällä kertaa pelkkää vettä.


Kakusta tehdään keko


Päälle kermavaahtoa. Lapsikin osaa!


Päälle ripottelin amaretti-keksejä, joissa on myös sitruunanmakua. 

Idean taisin joskus napata Nigellan ohjelmasta. Nigella käytti koristeena passionhedelmiä, mutta ne näyttivät kyllä ihan sammakonkudulta. Koristeluun voi käyttää mitä vain. Suklaarouhetta, marjoja, hedelmiä, keksejä ym.


Tämän sitruunaisen kakun lisänä passasi todella hyvin omenahillo!
Myös vadelmat sopivat hyvin.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3