keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

KinuskikakkuKermakakku on aika varma nakki, jos miettii kakkua vähän varttuneemmalle porukalle. Ja kinuskikakku oli 10-20v sitten ainoa oikea juhlakakku.
 
Tässä kakussa on 20cm sokerikakkupohja. Täytteenä mansikkaa ja kermavaahtoa. Pakastemansikat kannattaa soseuttaa ja lisätä sekaan kaksi liivatelehteä, niin mehut eivät valu tarjoilualustalle.
 
Päällä kinuskikuorrute. Tarkempi ohjeistus löytyy täältä. Kermaa meni täyttämiseen ja pursotuksiin kaikenkaikkiaan 5dl. Liljan ohje löytyy täältä.
 
 
Pursotuksiin käytin kori-, kukka- ja lehtityllaa. Kuvassa lehtityllalla tehtyä kuviota.

Lisäsin kermavaahdon joukkoon vaniljakreemijauhetta, jolloin pursotukset pysyvät paremmin muodossaan. Reunoille kannattaa levittää kermavaahtoa lastalla ennen pursotuksia, jotta kakkua ei näkyisi mahdollisista raoista. Kermavaahdon joukkoon voi lisätä myös rahkaa tai tuorejuustoa jämäköittämään vaahtoa.
 
 
Suloista kun tuo meidän 2,5v ihanuus hokee vähän väliä, että "kakkumonsteri"!

1 kommenttia:

  1. Hauskaa miten paljon on näkynyt viime päivinä kinuskikakkuja blogeissa. =D Ei siten, että ihmiset juuri tästä ottaisivat mallia.. liekkö hauska yhteensattuma. Ehkä kevät herättää kinuskikakunkin talvihorroksesta. ;)
    Kinuski on tosin kohtuu kovaa ja voi olla hankala leikata, et kovin hienoihin juhliin en välttämättä tällaista tekisi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3