keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Logs



Log = halko, puunrunko, pölkky, pökkelö, klapi, runko, tukki, hirsi, kääretorttu!

Tein pari kääretorttua miehelle töihin 30v syntymäpäivän kunniaksi. Hän on prosessitekniikalla tekemässä väitöskirjaa, jossa tutkitaan puukuituja.

Kääretorttupohjien ohje löytyy täältä. Kannattaa tehdä tuplamäärä yhdellä kerralla, jos tekee kaksi kappaletta. Kääretortun paistoaika on sen verran lyhyt, että ei haittaa vaikka toinen pellillinen odottaa sivussa vuoroaan. Jos omistaa kiertoilmauuniin, voi paistaa pellit yhtä aikaa.

Täytteenä on 2dl kermaa, 1prk Valion vaniljarahkaa, 2rkl vaniljakreemijauhetta. Täyte on laktoositon.
Kääretortun päädyt on tehty sokerimassasta.

Päällä suklaakreemi:
 
250g huoneenlämpöistä voita
275g tomusokeria
80g tummaa suklaata
1rkl kaakaojauhetta
1rkl vanilja-aromia

 Vaahdota voita noin 5min, kunnes se kuohkeutuu ja vaalenee. Lisää tomusokeri vähitelleen koko ajan sekoittaen ja vaahdota seosta toiset 5min. Voi-sokerikreemin on oltava kuohkeaa. Lisää kaakao, vanilja ja sula suklaa. Sekoita tasaiseksi. Kreemi käy niin täytteeksi kuin kuorrutteeksikin. Tämä on todella ihanaa.

 

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3