Suklaarasiakakku



Tämä kakku menee leikkauksessa käyneelle ystävälle. Suklaarasia kakun muodossa.
 
Pohjana on pieni sokerikakkupohja.

15cm

2munaa
½dl sokeria
½dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
½tl leivinjauhetta

Tarkemmat valmistusohjeet voi lukea täältä. Jos muna-sokerivaahdon vatkaa erittäin kuohkeaksi, leivinjauhetta ei tarvitse lainkaan.

Täytteenä on mansikoita ja kermaa.
 

Päälle kaulin ruskeaa sokerimassaa. Mittausapuna kannattaa käyttää vuokaa, jossa kakku on paistettu.
Suklaa ganachekin passaisi tähän hyvin.
 

Sivuilla karkkimassaa. Massa voisi ehkä olla sentin verran korkeampi.
 

Koristeet on tehty erilaisia muotteja apunakäyttäen sokerimassasta. Päällä Pandan suklaakonvehteja.
 
Kannen kannattaa antaa kuivua 1-2päivää. Karkkimassa kuivuu nopeiten. Gum paste/kukkamassa tosin taitaa kuivua vielä nopeampaa. Marsipaanissa voi mennä viikkokin.
Suklaarasiakakku on kivaa vaihtelua tavalliselle suklaarasialle.
 

Toipumisia Antille!

Kommentit

  1. Ihana idea ja kaunis väritys. Hyvin sopii turkoosi ruskean kanssa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! =) Mahtava saada kehuja mestarilta. ;)

    VastaaPoista
  3. On kyllä nätti! Pitänee laitta tämä idea reseptivihkoon ylös! :)

    VastaaPoista
  4. Kaunis kakku, kuin korurasia.

    VastaaPoista
  5. Onpas hauska idea kakuksi ja hienosti toetutettu värejä myöten.

    VastaaPoista
  6. Aivan mahtava idea! =) Tälläisen saatan joskus jopa jaksaa väkertää. ;)

    VastaaPoista
  7. Kiitos <3 Tämä oli kyllä kiva kakku tehdä! =) Kuorrutuksestakin saa tosi näyttävän ja tasaisen, kun kuorruttaa pinnan ja reunat erikseen. ;) Massa ei vain saa olla kovin ohueksi kaulittu, koska lopputulos on tällöin epätasainen. Mutta ei tarvitse olla 0,5cm paksumpaa.

    VastaaPoista
  8. Todella kekseliäs yhdistelmä !
    Kiva toteutus värienkin puolesta.

    VastaaPoista
  9. Aivan upea blogi sinulla! :) Kakut ovat todella hienoja, ja vasta-alkajana minulla olisikin kysyttävää.. :)
    Minun pitäisi tehdä oluttuopin muotoinen ja -näköinen kakku, osaisitko neuvoa, millaisella seoksella saisin oluen värisen kuorrutteen? Marsipaanilla, sokerimassalla? Myös se oluen vaahto pitäisi tehdä, miten muuten sen saisi hienosti tehtyä muuten kuin kermavaahdolla?
    Toivottavasti sinulla on jotain ideoita, ottaisin mielelläni neuvoja vastaan :)
    Ja blogi menee kyllä suosikkeihin!

    VastaaPoista
  10. Kiitos! =)) Muistahan sitten anonyymi kertoa myös oman blogisi osoite. ;)

    Oluen väristä kuorrutetta saa luultavasti parhaiten oranssilla ja ruskealla. Kehoittaisin käyttämään sokerimassaa/karkkimassaa, koska marsipaanilla tulee usein liian tumma ja luonnoton väri. Värjäys kannattaa aloittaa varovasti pienillä määrillä väriä. Voi toki ostaa valmiiksi oranssia ja ruskeaa sokerimassaa ja sekoittaa niistä oman massan. Jos väri on liian tumma, voi sekaan lisätä valkoista massaa. Veikkaisin että ruskeaa väriä tarvitaan vain ihan vähän. Kaakaojauhe käy myös värjäämisapuna.

    Jos oluen vaahtoa ei halua tehdä kermavaahdosta, voisi kokeilla sokerikreemiä (ohje löytyy kuorrutteista). Se on paljon jämäkämpää, mutta yhtä helppo pursottaa. Voi ja sokeri kannattaa vaahdotta hyvin, jotta väristä tulee valkoinen (5-10min).

    Veikkaisin että oluttuoppi kannattaa tehdä 2x15cm kakkupohjista. Voikakkupohja on kivan jämäkkä tämmöisiä kakkuja varten (kts. kakkupohjat). ;)

    Toivottavasti näistä vihjeistä on jotain apua. =)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3