Martti kakku / Mater cake (G)



Tässäpä Martti kakku Cars/Autot elokuvasta 3v synttäreille.
Kakku on gluteeniton ja liivatteeton.

Pohjana on n. 20x30cm gluteeniton tumma voikakkupohja. Pohjasta on kohtuu helppo kaivertaa muotokakkuja. Ja maistuu tosi hyvälle.
 
Muotokakkuihin kannattaa yleensä käyttää sokerikakkupohjaa tuhdimpaa kakkupohjaa, jotta muotoilu onnistuu. Ja kakku kannattaa paistaa leikkausta edellisenä päivänä, jotta se kerkeää vetäytyä eikä murusta leikattaessa. Tästä voikakkupohjasta muotoilee minkälaisen kakun vain. Tuo kakku on erittäin kuivakakkumainen. Jos ei halua niin kuivakakkumaista pohjaa, kannattaa kokeilla esim. tätä suklaakakkupohjaa. Kategoriasta kakkupohjat löytyy monenlaisia meheviä suklaakakkupohjia. 
 
Täytettä muotokakkuihin menee aika vähän. Siitäkin syystä kakkupohjan kannattaa olla todella mehevä ja maistuva. Tässä oli täytteenä vadelmarahka. Lisäsin pussillisen vegegeliä rahkan joukkoon, mutta eipä se juuri täytettä kiinteyttänyt. Onneksi rahka oli kuitenkin tarpeeksi jämäkkää eikä valunut alustalle. 

Kostutusta kannattaa laittaa muotokakkuihin varovasti, ettei kakku lässähdä. Tässä kolmas syy, miksi
pohjasta kannattaa tehdä mehevä.


Laitoin yhden tukikepin auton sisään, jotta se varmasti pysyisi koossa.


Kakku on päällystetty suklaakreemillä sekä karkkimassan ja chocolate satin ice kuorrutteen sekoituksella. Varasin massaa tähän kakkuun varalta 1kg.
 

Tuosta pienestä legoautosta otin hieman mallia. Koristeet ovat pääasiassa värjättyäkarkkimassaa. Jos auton kyljistä haluaa sottaisemmannäköiset, voisi vihreän ja sinisen massan tilalle töpötellä pastaväreillä väriä. Itse kuitenkin halusin tehdä tämmöisen version. Koristeluun vierähtää helposti pari tuntia.





 


Onnea Emrelle!

Kommentit

  1. Kiitos ihanista kommenteista blogissani :) Minäkin linkitän sinut, että näen näitä huippukakkuja useammin :) Aivan todella ihana MARTTI! WAU!

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä niin hieno ja kehuttu kakku! Kiitos vielä! :) Voisin semmosen vinkin heittää, että pohjaa olis voinu kostutaa. Se mureni aikalailla. Mutta tämä ei siis todellakaan vaikuttanu makuun, uppos niin lapsille ku aikuisillekki! :)

    VastaaPoista
  3. Mukava et oli mieluinen. =) Kostutin kakkua tarkoituksella tosi vähän, koska muuten muotokakku tahtoo lässähtää rumaksi. Siksi pohjasta kannattaakin tehdä melko mehevä, jotta kostutusta tarvisi vähän. ;) Mutta voisin koittaa ensi kerralla kostuttaa hieman enemmän. x)

    VastaaPoista
  4. Aivan mahtavan näköinen kakku ja hyvät ohjeet. Tälläinen pitää yrittää itsekin väkertää omalle 3v pojalle syyskuussa.

    VastaaPoista
  5. Älyttömän siisti kakku! Tämmöinen (tai jotain sinne päin )on tavoitteena omalle 2-vuotiaalle tulevana viikonloppuna.

    VastaaPoista
  6. Kiitos =) Näissä muotokakuissa voi onneksi vähän soveltaa ;)

    VastaaPoista
  7. Hieno ja hurjan sympaattinen Martti - ja kakku!! :)

    VastaaPoista
  8. Ihana voi kun saisin tuollaisen tehtyä omalle pojalle 2v. kakuksi =)

    VastaaPoista
  9. Ihania kakkuja sinulla! :) Meillä vietetään ensi viikonloppun poikani 3 v synttäreitä ja toiveena on Marttikakku. Minulla ei ole hajuakaan millä sen päällystäisin, joten kiitos ihan mahtavista vinkeistä. :) Aurinkoisin terveisin: Satu

    VastaaPoista
  10. Eipä kestä =) Kiva et ohjeesta on hyötyä. Toivottavasti saat loihdittua hienon marttikakun! ;) Mukavia synttäreitä!

    VastaaPoista
  11. Kuinka kauan toi täyte kestää hyytyä? Tai onko liivare vaan jämäköittämässä? Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Semmoisen 4-6h kannattaa yleensä antaa hyytyä. Vegegel on todella tehoton hyydyttäjä. Jos vain sietää possua niin kannattaa käyttää ehdottomasti liivatelehtiä. Hyydyttävät seoksen kuin seoksen oikein annosteltuina 3-4tunnissa :)

      Poista
  12. Eikä. aivan ihana<3 Oon ite ihan hullu marttifani. Ja sillon ku täytin 18v. (2vuotta sitte) Mun oli aivan pakko saada martti leluauto kakun päälle, mutta tää olis kyllä ollut paljon paljon hienompi :) Voi että<3 Oot kyll todella taitava kakkujen tekijä :)

    VastaaPoista
  13. koska unohdin kun tein tämän kakun silloin 2013 marraskuussa esikon synttärikakuksi, blogata, mutta kuvat olen ottanut, joten tässä linkki tekemäni kakun kuviin..kiitos ihanan helposta ohjeesta <3 en muista täytteitä =) mutta muistaakseni en käyttänyt samoja kuin siulla. Pohja on sinun pohjalla tehty =) KIITOS <3

    https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t31.0-8/920478_423177317808961_1591369841_o.jpg

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3