lauantai 12. toukokuuta 2012

Sitruuna ja mango minijuustokakut



Osallistuin Valion ja Leivontafoorumin haastekisaan näillä äitienpäiväleivoksilla.
Valiolta on tullut kaksi uutuus tuorejuustoa: Mango ja Sitruuna.
 
Molemmat ovat todella käteviä leivontaan. Pelkiltään en näitä söisi, mutta yllätyin, miten kiva tuo mango on kakuntäytteenä. Maun maistaa selkeästi, vaikka maku onkin mieto. Mangonystäville täydellinen. Sitruunatuorejuusto on todella monikäyttöinen.
 
Täältä löytyy linkki Valion sivulle, josta reseptin myös löytää ja täältä Leivontafoorumin sivulle.
 
Tällä reseptillä saa noin kahdeksan leivosta. Leivosten korkeutta säätelemällä saa tosin suurtakin variaatiota aikaan. Käytin 10cm korkeita reunakalvoja (kakkutarvikeliikkeistä) näiden tekoon. Noin 8cm korkeasta leivoksesta syö ainakin kaksi ihmistä, mutta tällöin leivoksia tulee vain 6kpl.

Brownies pohja:

125g voita
2dl sokeria
75g suklaata
2 munaa
1tl vaniljasokeria
2dl jauhoja
ripaus suolaa
 
 Sulata voi ja suklaa kattilassa. Jäähdytä hieman. Lisää sokerit ja suola. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi jauhot. Paista 25cm irtopohjavuoassa 175asteisessa uunissa noin 20min. Anna jäähtyä.
 

 Leikkaa pohjasta ympyrämuotilla pieniä ympyröitä.
Kiedo pohjien ympärille reunakalvot tiiviisti ja kiinnitä maalarinteipillä.
 
 Sitruunatäyte:
Lemon curd tahnaa
2,5dl kermaa
1prk Valion sitruuna tuorejuustoa
30g valkosuklaata
½dl sitruunamehua
3liivatelehtä
 
 Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10min. Vaahdota kerma. Lisää juusto. Sulata suklaa, jäähdytä ja lisää seokseen. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja liota liivatteet siihen. Jäähdytä 1-2min ja lisää seokseen.  Sivele 4pohjan päälle lemon curd tahnaa ja kaada täyte pohjien päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 4h.
 

 Mangotäyte:
 2,5dl kermaa
1prk Valio mango tuorejuustoa
½dl sokeria
3liivatelehtä
½dl mangosäilykemehua
 
 Vadelmapäällys:
200g vadelmia
2liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä

Soseuta marjat tehosekoittimessa. Sulata liotetut liivatteet veteen ja lisää joukkoon. Kaada hyytyneiden sitruunaleivosten päälle. Hyydytä jääkaapissa noin 2h.
 
Mangopäällys:
 1 prk säilykemangoja
2liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä
 
 Soseuta mangot ja lisää kuumaan veteen liotetut liivatteet joukkoon. Kaada hyytyneiden mangoleivosten päälle.
 

 Päällys hyytyy parissa tunnissa.
 

Kun kaikki kerrokset ovat hyytyneet, poista reunakalvot. Laita suklaata pussiin ja pussi kuumaan veteen kattilaan. Kun suklaa on sulanut, leikkaa pussin kulma auki ja pursota leivosten päälle.
 

Leivokset voi koristella vielä sokerimassakoristeilla, mutta lisää koristeet vasta juuri ennen tarjoilua, jotteivät ne sula leivosten pinnalle. Tai laita koristeet suklaan päälle.
 


Hyvää äitienpäivää!

5 kommenttia:

  1. Ai mahoto, mitenkä kauniita!!! Mää rakastan tämmösiä pikkuleivoksia ja vinkki tuosta reunakalavosta oli mainio, määki oon sitä ostanu, mutta tuola se o laatikosa ku en oo tajunnu näihi leivoksiin sitä käyttää!!! Pittääki heti enstilasa kokkeilla... kauniita o kyllä sun tuotokset, niiiiii siistiä työtä, ettei mittää rajjaa!!!

    VastaaPoista
  2. Voi kun ihania! =) Sulle olis mun blogissa tunnustus! ;)

    VastaaPoista
  3. Täydellisiä pikku leivoksia!! Vaikuttavat mielenkiintoisilta nuo uudet tuorejuustot... täytyykin testata!!

    VastaaPoista
  4. Heips, tännehän oli tullut paljon uusia leipomuksia! Sinulle on tunnustus blogissani, käyhän kurkkaamassa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3