keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Omena-mascarponepiirakka



Kun teen makeita piirakoita, teen yleensä joko tämän tai sitten sitruuna-marenkipiirakan. Tämä on ehdottomasti yksi suosikeistani ja todella helppo tehdä. Rapareperistakin onnistuu hyvin.

Täyte on aika makeaa, joten en välttämättä käyttäisi mansikoita tai muita makeita marjoja. Puolukka tai viinimarja voisi passata. Granny Smith omenat ovat hyviä leivontaan, koska ne ovat tarpeeksi kirpeitä eivätkä hajoa uunissa. Niitä saa marketeista läpi vuoden.
 

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
 
Täyte:
1 ½ dl maitoa
1 ps vanhan ajan vaniljakastikejauhetta (Blå Band)
250 g mascarponejuustoa
400 g omenoita (Granny Smith)
(kanelia pinnalle)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muutamassa erässä taikinaan. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
 
Mittaa maito kulhoon ja lisää vispilällä sekoittaen vaniljakastikejauhe. Sekoita joukkoon mascarponejuusto. Levitä täyte pohjan päälle. Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Asettele lohkot limittäin täytteen päälle.
 
  Paista 200 asteessa 45 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Mmmm. :) Pitääpä muistaa että täältä löytyy kiva täyteidea, kun tulee itselle ideapula. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3