Formula 1 kakku



Tämä kakku tulee 50v juhliin. Toiveena oli Ferrari Formula 1 autonmallinen kakku. Tavoitteena oli tehdä kakku 30hlölle, mutta pelkästä autosta olisi tullut ihan liian pieni kakku, joten tein tuommoisen reilun 20x30cm kakun auton alle.

Auto on tehty 20x30cm vuokaan ja muotoiltu siitä. Molemmat pohjat ovat sokerikakkupohjia. Täytteenä mansikoita ja vaniljatäyte. Onneksi tajusin survoa osan mansikoista ja sidoin ne liivatelehdellä, koska helle on ollut tosi kova viime päivinä ja kakut ovat ihan sulaneet käsiin. Alimman kakun olisi voinut tehdä vaikka voikakkupohjaohjeella, jotta siitä olisi tullut jämäkämpi.
 

Alempi pohja on kuorrutettu ticcino massalla, jota ostin UllanUnelmasta. Massa oli tosi huonolaatuista ja osa piti laittaa roskiin, koska sitä ei saanut enää pehmitettyä. Auto on kuorrutettu punaisella vaniljanmakuisella karkkimassalla. Jos haluaa oikein syvän värin, kannattaa suosia valmiiksi värjättyjä massoja.
 

Poikani sanoi tätä Mikki Hiiren autoksi.


Tupakkamerkkejä ei saisi enää mainostaa, mutta pakkohan tuo oli johonkin kohtaan kirjoittaa.
Autosta olen erityisen ylpeä. Harmi vain, että kuuma kesäilman meinasi alkaa sulattamaan kakkua.


Onnea synttärisankarille! 

Kommentit

  1. Aivan mahtavia nämä sun kakut, vau!! Kunpa asuisit lähempänä, niin saisit musta vakioasiakkaan!!! =) Mutta välimatkaa 160km, että hiukka liian pitkämatka lähtiä hakeen...

    VastaaPoista
  2. Kiitos <3 Jos joskus olet maisemissa tai joku on täältä päin tulossa sinne, niin mukana kulkee ;)

    VastaaPoista
  3. Heippa! En ole koskaan ennen kokeillut kakun koristelemista sokerimassalla ja mietinkin, että kuinka ohueksi massan saa kaulittua, niin että se ei hajoa käsiin. Tarkoitukseni olisi koristella koiranmuotoisella kakkuvuoalla leivottu sokerikakku. Haluaisin, että yksityiskohdat erottuisivat massan alta (kuten jalkojen ääriviivat ym). Onnistuisikohan tuo sokerimassan tai kaulintamassan avulla? t.Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaulintamassa ei repeile helposti ja sen saa kaulita 1-2mm paksuiseksi. Sokerimassa repeilee helposti mutta sillä yksityiskohdat erottuvat paremmin. Sokerimassa kaulitaan noin 2-3mm paksuiseksi levyksi. Käytä runsaasti tomusokeria apuna. Ja vilkaise tuo minun "kakun kuorruttaminen massalla" postaus ;)
      Laitahan kuvaa valmiista tekeleestä jos kerkeät. Niitä on kiva katsella :)

      Poista
  4. Kiitos kovasti vastauksestasi. Laitan kuvan, jos saan kakun edes jotenkuten onnistumaan. ;) Mukavaa kevään odotusta sinulle.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3