Muumit rannalla



Tämäkin kakku tuli poikamme 3v juhliin. Juustokakkuakin menee yleensä aina paljon juhlissa, joten sitä kannattaa tehdä reilusti.

Tämän kakun kanssa meinasi iskeä paniikki, kun kiille meinasi valua vuoasta ulos. Liekkö alkaa vanha vuoka vedellä viimeisiään.. Mutta koossa tämä kuitenkin onneksi pysyi.

Sitruuna-valkosuklaajuustokakku

24-26cm vuoka

Pohja:
200g kaurakeksejä
50g voita

Täyte:
400g sitruuna tuorejuustoa
250g mascarponea
5dl kermaa
130g valkosuklaata
2-3rkl sokeria
6liivatelehteä
1dl sitruunamehua

Kiille:
3dl vettä
½dl sitruunamehua
4-5 liivatelehteä
sinistä elintarvikeväriä

Murskaa keksit ja lisää sula voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja paista 200asteisessa uunissa pelkkää pohjaa noin 10min. Pohjasta tulee rapeampi ja tiiviimpi ja voita tarvitsee vähemmän. Erilaisista juustokakunpohjista voi lukea enemmän täältä.

Täytettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10minuutiksi. Vaahdota kerma. Lisää tuorejuustot. Sulata suklaa ja lisää seokseen hieman jäähtyneenä. Kuumenna sitruunamehu ja liota liivatteet siihen. Jäähdytä pari minuuttia ja lisää ohuena nauhana seokseen. Mausta sokerilla. Kaada reunakelmulla vuorattuun vuokaan ja anna hyytyä vähintään 4h jääkaapissa. Juustokakun täytteen valmistuksesta voi lukea enemmän täältä.

Jos kiilteeseen ei halua käyttää elintarvikevärejä, voi siitä tehdä vaikka punaisen käyttämällä marjamehua. Laitoin neljä liivatetta tämän kakun kiilteeseen ja se juuri ja juuri riitti. 


Hiekka on keksimurua. Koristeet pääasiassa karkkimassaa.
 

Kävimme viikko sitten Muumimaailmassa ja pikku ukkeli oli ihan mielissään, kun pääsi näkemään idolinsa Muumipapan. Pitihän nämä suosikkihahmot sitten kakkuunkin saada. Poika pääsi oikein jututtamaan Muumipappaa ja kokeilemaan tämän hattua!
 

Onnea äidin omalle mussukalle!

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3