torstai 12. heinäkuuta 2012

Suklaa-kahvikakkupohja (munaton)



Tämä resepti on Inspired by chocolate and cakes -sivuilta. Kyseisiltä sivuilta löytyy kaikenlaisia suklaareseptejä joka tarkoitukseen. Yllättävää on, että lähes missään reseptissä ei käytetä kananmunia. Tähänkin kakkuun voisi lisätä esim 2 kananmunaa, jos tuntuu ette uskalla leipoa kakkua ilman munia. Uskoisin että kakku nousisi hieman enemmän ja tulisi jämäkämmäksi munien kera. Mutta voi kakun näköjään tehdä näinkin. Tuli ainakin mehevä pohja.

250g voita
375ml vettä
220g sokeria
35g kaakaojauhetta
2rkl pikakahvijauhetta
100g tummaa suklaata
250g jauhoja
1tl ruokasoodaa

Tällä reseptillä saa kaksi 20cm kakkua tai yhden 24cm kakun tai yhden 20x20cm neliökakun.
Kahvi ei kakussa merkittävästi maistu. Se vain syventää suklaan makua.
 
Laita voi, vesi, sokeri, kaakaojauhe, kahvi ja suklaa kattilaan. Kuumenna seosta, mutta älä anna kiehua. Kun aineet ovat sekoittuneet täysin, jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja sooda joukkoon. Vatkaa vispilällä, kunnes taikina on tasaista.
 
Paista 160asteisessa uunissa alatasolla kahta 20cm kakkua 40-45min tai yhtä kakkua 1-1,5h.

2 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä, tämä on pakko laittaa kokeiluun. Jauhot tosin vaihdan ainakin gluteenittomiin.

    VastaaPoista
  2. Toimii varmasti yhtä hyvin gluteenittomasta jauhoseoksesta =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3