Devil's food cake



 Viikonloppuna tulee sukulaisia kylään, joten halusin kokeilla kuuluisaa Devil's food cake reseptiä. Oli kiva leipoa pitkästä aikaa. 24/7 raskauspahoinvointi on hyvin pitkälti estänyt syömisen, ruoanlaiton ja leipomisen.

Tämän pohjan maku muistuttaa jollain tavalla Red velvet cake pohjaa, mutta vielä suklaisempana. Tai sitten raskaus on sotkenut makuaistinikin. Kuorrute on vähän erilainen kuin kourrutteet yleensä, mutta toimi kyllä hyvin. Kuorrute on supersuklainen, mutta ei liian makea, kuten esim. voikreemit.
 
Pohja:
 
50g kaakaojauhetta
100g tummaa muscovadosokeria
2,5dl kiehuvaa vettä
125g huoneenlämpöistä voita
150g sokeria
225g jauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
2tl vaniljaa
2munaa
 
Sekoita vesi, kaakaojauhe ja muscovadosokeri tasaiseksi. Nosta seos sivuun.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vanilja. Lisää kuivat aineet ja kananmunat vuorotellen. Lisää lopuksi kaakaoseos varovasti koko ajan lastalla sekoittaen. Jos taikina jää paakkuiseksi, sekoita seosta vispilällä reippaasti.
 
Jaa taikina kahteen 20cm vuokaan. Vuokien pohjat kannattaa vuoata leivinpaperilla ja reunat voidella. Näppärintä on ostaa marketista kestoleivinpaperia ja leikata sopivat palat vuokien pohjalle ja pestä ne aina vuokien kanssa yhtäaikaa. Näin ei tarvitse joka kertaa leikata uutta palasta vuoan pohjalle.
 
Taikinaa näyttää tulevan tosi vähän yhteen vuokaan, mutta ei kannata sitä säikähtää. Ja taikina on melko löysää. Paista kakkuja noin 30min.
 
Täyte ja kuorrute:
 
125ml vettä
30g muscovadosokeria
175g voita paloiteltuna
300g suklaata
 
Kiehauta vesi, sokeri ja voi liedellä. Nosta kattila liedeltä ja sulata suklaa seokseen. Anna jähmettyä huoneenlämmössä noin tunti välillä sekoittaen. Pohjat jäähtyvät myös tällä aikaa. Itsellä tuo seos ei jähmettynyt tunnissa tarpeeksi, joten laitoin sen 10-15 minuutiksi jääkaappiin. Seoksen voi aiemminkin laittaa jääkaappiin, jos ei jaksa odottaa tuntia, mutta kannattaa vähintään 5minuutin välein tsekata ettei seos jähmety liikaa. Täytettä levitetään pohjien väliin reilusti ja loput kakun päälle. Lopputuloksen ei tarvitse olla maailman tasaisin.
 

 Tulppaanin väsäsin Titan arvonnasta saamallallani palkintomuotilla. Oli muuten tosi kätevä. Tämä kukkalaji taitaa olla tosin joku mutantti, sillä valkoinen tulppaani ei aivan noita värikriteereitä täytä, mutta ehkä sen tulppaaniksi tunnistaa.
 

 Tässä muutama luonnonvalossa otettu kuva.
 
   

Kommentit

  1. Uskaltaisinko kaataa koko taikinan yhteen 20 cm (halkaisijaltaan) vuokaan? Tätini on tehnnyt tätä kakkua, on melkein kerralla hävinnyt kahvipöydästä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyl se varmaan mahtuis, koska pohjat on aika matalia. Mut tuollon kannattaa kakkua paistaa ainakin 50min, jottei se jää keskeltä kovin löysäksi. 24cm vuokaan ainakin varmasti mahtuu. ;) Tämä kakku oli kyl tosi hyvää. =) Kerro sit miten onnistuu. ;)

      Poista
  2. Hyvin onnistui, paistoin 22cm vuoassa ja paistoaika oli tarkalleen 47 minuuttia. Kysyn vielä voiko koko taikinan paistaa 18 cm halkaisijan vuoassa? On kyll nii hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa =D Taikina voi juuri ja juuri mahtua 18cm vuokaan. Riippuu vähän korkeudesta.

      Poista
  3. Paistoin kakun kolmessa Bruno-paistovuoassa (kertakäyttöisissä, halkaisijat 17cm) Paistoaika oli 30 min ja käytin vain kaksi pohjaa tähön ja yhden pohjan laitiin pakastimeen. Voitelin ja korppujauhotin vuoat kevyesti. Onnistyi hienosti!:)

    VastaaPoista
  4. Muuten minulla ei olllut ruokasoodaa, jotek käytin kaksi tleelusikallistacleivinjauhetta. Onnistui tietenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa. =) Noin juuri kannattaa tehdä, jos ei leivinsoodaa löydy.

      Poista
  5. Tein kakun taas kolmessa Bruno-vuoassa. Yhdestä pohjasta tuli cake popseja. Philadelphia Marabou-tuorejuustoa ja yksi pohja murusina kulhossa sekaisin, palloiksi ja kastetaan sulassa suklaassa. Nam! Kakun pohjaan käytin margariinia ja vähäsuolaista voita. Kuorrutteeseen ei kannata käyttää margariinia ainakaan kovin paljon, koska koostu,uksesra tuleepaakkuinen. Vähäsuolainen voi on kuorrutteessa paras ja jos ei tykkää tummasta suklaasta, käytä 200g maitosuklaata ja 100g valkosuklaata. Hyvää tuli! (Tulipa tuota tekstiä paljon :D)
    Onko ohje Nigellalta? :)

    VastaaPoista
  6. *koostumuksesta siis

    VastaaPoista
  7. Itsekin teen usein suklaakakkupohjia vähän reilummin, jotta saan cakepopseja. Juuri äsken meni yks satsi pakkaseen. ;) Minulla kävi myös mielessä tuo maraboun tuorejuusto! =D Aion kyllä kokeilla sitä seuraavaksi. Suklaakreemin kanssakin tulee ihania cakepopseja.

    Yleensä käytän kaikessa leivonnassa laktoositonta leivontamargariinia (kasviperäistä). Paitsi jos taikinan tai massan täytyy kovettua jääkaapissa kovaksi, niin silloin on melkein pakko käyttää voita. Vähäsuolaista voita tosiaan kannattaa yleensä käyttää leivonnassa. Joidenkin mielestä suklaaleivonnaisissa olisi hyvä olla suolaista voita, sillä suola jotenkin taittaa kivasti suklaan makua. Jotkut taas käyttävät kokonaan suolatonta voita (ei kyl kai saa Suomesta). Kaippa tämä on maku asia. x)

    Kiva kuulla mitä muut ovat saaneet aikaiseksi. Kiitos kommentistasi ja vinkeistä! =)

    Resepti taitaa olla Nigellalta. Tosin devil's food cake reseptejä löytyy netistä satoja. x)

    Kappas, tulipas pitkä vastauskin. =D Ihanaa kesää sinulle!

    VastaaPoista
  8. millä lämmöllä kannattaisi paistaa?

    VastaaPoista
  9. Oi, sekö on jäänyt tekstistä pois. 175 astetta on sopiva :)

    VastaaPoista
  10. Pystyisiköhän tuon täytteen vatkaamaan että siitä tulisi hieman kermavaahtomainen?

    VastaaPoista
  11. Luulen että voi. Tällöin kannattaa aloittaa vaahdottamalla voi ja sokeri. Sitten lisätään sulaa suklaata ja tarvittaessa vettä. Vaahdotettu suklaa ganachekin passaisi tähän hyvin ja on hieman kevyempikin :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3