keskiviikko 28. marraskuuta 2012

BarbiekakkuTämä Tähkäpää kakku meni ystäväni tytön syntymäpäiville. Oli kiva päästä kokeilemaan 3D Barbiekakkua ensimmäistä kertaa. Röyhelöstä ei tullut aivan niin hieno, mitä olisin toivonut, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun teen tuommoista röyhelöä ja täytyy myöntää, että se oli melkoisen vaikea tehdä.

Kakkupohjat ovat tällä loistavalla voikakkupohjareseptillä tehty. Tein isoimman annoksen ja paistoin kakut 20cm ja 15cm vuoissa. Lisäksi paistoin pienen kakun Pentikin kulhossa. Taikinaa oli juuri sopivasti. Sokerikakkupohjasta tehtynä tämä kakku olisi luultavasti painunut liikaa kasaan.

Barbiekakun voi tehdä kääretorttupohjistakin kulhoon koottuna, kuten esim. Angry Bird kakku. Itselläni ei vain ollut sopivan muotoista kulhoa, sillä barbienukke on melko pitkä. Pohjat kannattaa kostuttaa hyvin. Täytteenä on suklaamousse ja kinuskimousse. Kakku on täysin laktoositon. Teki mieli laittaa sisälle kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa, mutta koska se ei ole laktoositonta, niin tein kinuskin itse.
 

 Kakkupohjat täytettyinä. Annoin kakkujen vetäytyä jääkaapissa yön yli.
 

Tässä hieman vaihekuvia. 15cm kakusta ja pienestä kakkusesta tein mekon. Kakku olisi helpompi kovertaa ennen täyttämistä, mutta kannattaa tuossa tapauksessa vielä varmistaa että kakku on sopusuhtainen täytteidenkin kanssa. Sahalaitaisella puukolla kakun kovertaminen/leikkaaminen on helpointa.
 

Barbie kannattaa suojata kelmulla. Kakku saa olla mielellään vähä korkeampi kuin barbien jalat, jotta hameesta tulee varmasti tarpeeksi pitkä. Barbien menevän aukon kaiversin kakkujen keskelle kuorimaveitsen ja puukon avulla. Kakku on kuorrutettu kermavaahdolla ja karkkimassalla.
 

Tässä tätä minun röyhelön tekoa, mutta tämä tyyli ei ollut hyvä.
Kannattaakin katsoa röyhelön tekeminen täältä.
Tein röyhelöitä etupuolelle ylös asti.
 

Päälle kiedoin ympyränmuotoisen palan massaa. Violettia massaa olisi voinut laittaa hieman enemmänkin. Riippuu paljonko röyhelöä haluaa jättää näkyviin. Barbien yläkroppa on koristeltu erikseen. Lisäksi tein rusetin ja muutamia kukkakoristeita. Päälle ruiskutin aavistuksen hopea sprayta.
 

Barbien hiukset tempaisin vain perus letille.
 

Barbie on pahvialusta päällä, joten se on helppo nostaa toisen kakun päälle.
Alempi kakku on kuorrutettu toffeemassalla. Se on ehdottomasti parhaimmanmakuinen kuorrute. Kakun sisällä on tukikeppejä, jottei painava Barbiekakku paina sitä läjään.


Tässä vielä pieni videon pätkä kakusta. Meidän pikku poitsukin höpisee taustalla ja puhuu kakkaivaipan vaihtamisesta.


Onnea Ellalle!

2 kommenttia:

  1. Mä ehkäpä tekisin röyhelön niin, että leikkaisin laineilevaa röyhelöä jo valmiiksi. Sitten vähän isommalla välineellä, kun hammastikulla tekisin laineita, Sitten jos haluu super ryppystä, liimaisin sitä välillä yläreunasta päällekkäin.

    VastaaPoista
  2. Semmoisia röyhelömuottejakin olisi, mutta ei ole tullut hankittua. Niillä voisi tulla kiva. Toisaalta käyttö ehkä olisi melko vähäistä. x) Koitin toisellakin tyylillä näitä röyhelöitä, mutta oli sen verran aikaa vievää, ettei minun hermot kestäneet. x) Tämä oli kuitenkin inhimillisessä ajassa tehtävä. Ja ihan ok minun mielestäni.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3