Helppo appelsiinijäätelö



 Tämä jäätelö on ihan mahdottoman helppo valmistaa! Ei tarvita munia valmistuksessa eikä vatkausta pakastamisen lomassa. Lisäksi maku oli tosi ihana. Jäätelön lisänä passaa hyvin suklaa, mansikat tai turkinpippurirouhe.

Reseptistä tulee 2-3 litraa

3 appelsiinia (hapokkaita)
2 appelsiinin kuoriraaste
2rkl glukoosisiirappia
1-2tl sitruunamehua
5dl kuohukermaa
175g tomusokeria

Jos käyttää makeita appelsiineja, voi laittaa esim. yhden appelsiinin kuoriraasteen + mehun ja lisäksi kahden limen mehun + kuoriraasteen. Jäätelöstä voi tehdä myös sitruunaisen version kolmella sitruunalla.


Kaikki aineet lyödään kulhoon ja vaahdotetaan vatkaimella. Jäätelö kaadetaan vuokiin ja laitetaan pakasteeseen noin 12tunniksi. Jäätelöä ei tarvitse vatkata pakastuksen lomassa eikä sitä kannata laittaa jäätelökoneeseen. Jäätelö on yllättävän pehmeää.



 Jäätelöstä on myös helppo pyörittää palloja. Koristeena kuvassa nonparelleja. Jäätelön kanssa passaisi myös hyvin suklaakastike.



Appelsiinimehusta voisi sokerin kanssa keittää myös appelsiinisiirappia jäätelön päälle.



 Laitoin toiseen annokseen päälle lakritsiströsseleitä. Toinen hyvä idea olisi lisätä jäätelön sekaan turkinpippurirouhetta. Valiolla oli aikoinaan jäätelövalikoimissaan salmiakki-tiikerijäätelöä, joka oli yksi parhaimmista.



Suosittelen kokeilemaan, vaikka onkin talvi! 


Kommentit

  1. Kuulostaa herkulliselle! Menee kokeilulistalle! :)

    VastaaPoista
  2. Ompa ihana ohje! :) Ja kuulostaa kyllä tosi helpolta. Oonkin kaipaillut jätskiohjeita, joissa ei tarttis paljoa vatkailla kesken pakastuksen. Kiitokset siis tästä! : )))

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Ja eipä kestä =)) Tämä on kyl tosi kätevä ohje, kantsii testata. Jos haluaa suklaisen version, niin kerman kanssa sekoitetaan kondensoitua maitoa ja kaakaojauhetta. Tai toffeeversion saa kun lisää kermaan keitettyä kondensoitua maitoa. Kantsii vilkaista kategoriasta jäädykkeet. ;)

    VastaaPoista
  4. voi kun alkoi tehdä mieli jäätelöä!

    VastaaPoista
  5. Ei kun jäätelön tekoon! =D Jouluksi voisi kokeilla piparijäädykettä ;)

    VastaaPoista
  6. Voisiko tämän tehdä limestä ja vispikermasta? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hyvinkin. =) Ja semmoinen toimii hyvin, että pistää puolet appelsiinia ja puolet limeä tai sitruunaa. Kannattaa kuitenkin tarkistaa sokerin määrä ennen pakastusta. ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3