sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Isänpäivän juustokakku Tämän pienen juustokakun tein myös isänpäiväksi. Haluisin myös kokeilla tuollaista hauskaa suklaakoristetta ja yllätyin kun se onnistui. Kakku on vanha tuttu kahvijuustokakku, jonka äitini aina pyytää minua tekemään. Erilaisia juustokakun pohjia löytyy täältä.

Suklaakoristeen pursotin kakun kokoisen leivinpaperin päälle ja käärin sitä hieman toisesta päästä. Suklaan kannattaa antaa jähmettyä jääkaapissa 15-30min ja sitten irroittaa varovasti leivinpaperista. Kylmät kädet olisi tässä suurena apuna. Tämä koriste oli yllättävän helppo tehdä. Suklaakoristeet yleisesti ottaen ovat mielestäni melko haastavia, koska suklaa sulaa niin helposti käsissä. Koristetta varten on suklaa temperoitava tai muuten koridte lötsähtää. Tai sitten voi käyttää candy melts nappeja.
10 kommenttia:

 1. Hieno koriste! Kahvijustokakku kuulostaa hyvältä...pitääki kurkata ohjetta.

  VastaaPoista
 2. Miten tuo koristehärpäke pysyy kakun päällä? Ajattelin tehdä viikonlopuksi sitruunajuustokakun ja laittaa tuommoisen päälle... mietin vain, että tekisikö ensin kiilteen, ja sen päälle härpäke vaiko ei kiilleettä..? Mitä sanot? :)

  -Raita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koriste on tehty leivinpaperin päälle ja nostettu siitä kakun päälle. Alle voi toki tehdä kiilteen, mutta minusta kakku ei vaadi kiillettä, sillä koriste sinänsä on jo niin kaunis =) Muista temperoida suklaa! ;)

   Poista
 3. Eli jätän kiilteen! Ainiin, se temperointi! APUA! Mitä jos se epäonnistuu pahasti? Mitä käy? Eikä tuota voi tehdä ilman temperointiakaan.. Millaista suklaata minun tulisi käyttää?

  VastaaPoista
 4. Eli unohdan kiilteen :) Ainiin, se täytyy temperoida! APUA! Millaista suklaata mun tulisi käyttää? Käykö ihan perus taloussuklaa? Täytyykin samantien lukaista temperointi ohjeet :)

  VastaaPoista
 5. Tavallinen suklaa käy. Makeiset kategoriasta löytyy minun temperointi postaus, jos haluat vilkaista =) Mut varmin keino on käyttää ruskeita candy meltsejä, sillä niitä ei tarvitse temperoida ja niistä tulee hienompia koristeita kuin temperoidusta suklaasta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tummalla suklaalla meni :P En kerennyt ostaa candy meltsejä..

   Poista
  2. Pitääpä tulla kurkkaan miltä näyttää x)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3