keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Ristiäiskakku pikku prinssille Tämä kakku tuli pienen pojan ristiäisiin. Juhla olikin oikein erikoinen, sillä samalla oli myös vanhempien häät! Toiveena oli samanlainen koristelu kuin tässä kakussa.

Pohjana on 20cm sokerikakkupohja. Täytteenä mansikkarahkaa. Päällä on karkkimassaa. Massalla päällystämisestä voi lukea tarkemmin täältä. Koristeet ovat myös karkkimassaa.


Tämän kakun kanssa meinasi tulla pieni paniikki, sillä yön aikana meidän jääkaappi alkoi tekemään hidasta kuolemaa ja lämpötila oli ollut koko yön n. +12 astetta.  Kakkuhan siinä kyllä säilyy, mutta koristerusetti oli ihan lässähtänyt siinä kosteudessa. Sokerimassa jähmettyy parhaiten kuivassa paikassa. Koristeet kannattaa yleensä aina säilyttää kuivassa ja huoneenlämmössä, mutta rusetin olin tehnyt jo edellisenä päivänä kakkuun kiinni. Noh, löin sitten kakun hetkeksi ulos viileään ja kuivaan ilmaan, jossa rusetti aika kivasti jämähtikin. Toimivassa jääkaapissa sokerimassakoristeiden pitäisi säilyä kyllä melko hyvin, vaikka jääkaappi onkin aika kostea paikka. Vauva on tehty silikonimuotilla. Pursotukset ovat pikeeriä. Kukkien ohjeita löytyy kategoriasta koristeet. Päälle suihkutin helmiäissprayta.Onnea koko perheelle!

3 kommenttia:

  1. Kaunis kakku. Harmillista tuo jääkaapin särkyminen... Minä en vaan tohtisi laittaa tarjolle kakkua, joka on säilytetty tuossa lämpötilassa. Itse olen tarkka siitä että jääkaapin lämpötila pysyy +6 asteessa.

    VastaaPoista
  2. Olinpa ko. tilaisuudessa syömässä tuota kakkua, ja hyvää oli kauniin ulkonäön lisäksi! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3