Homemade After Eight



 Tein joululahjaksi kavereille minttusuklaakarkkeja. Nämä maistuvat ihan after eight konvehdeille ja ovat tosi hyviä! Reseptin bongasin alunperin täältä. Kokosin tähän muutamia kikkoja, joita kannattaa karkkien valmistuksessa hyödyntää. Ohjeella tulee 30-40 karkkia.
 
½ tlk kondensoitua maitoa
1rkl piparminttuaromia
n.6dl tomusokeria
 
200g tummaa suklaata (50-60%)
3rkl öljyä
 
Laita maito, piparminttu ja pari desiä tomusokeria kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää tomusokeria vähitelleen ja sekoita sähkövatkaimella niin kauan kuin tehoa riittää. Loput voi sekoittaa lusikalla. Massa on valmista, kun se muistuttaa lasten muovailuvahaa. Muotoile massasta pieniä palloja (n.1,5cm) ja litistä niitä sormilla. Massan tulisi siletä nopeaa ja sormen jälkien kadota. Laita karkit jääkaappiin 30-60minuutiksi.
 

Mikäli haluaa tehdä kaksinkertaisen annoksen, tomusokeria kannattaa varata ainakin 10dl.
 
Laita karkit pakkaseen 15-30min ajaksi ennen kuorruttamista. Lötköjä karkkeja on vaikea dipata suklaaseen. Täytelevyjä voi myös säilyttää pakkasessa parikin kuukautta. Kuorrutettuja karkkeja kannattaa säilyttää jääkaapissa.


Suklaalla kuorruttamien voi olla hieman kinkkinen vaihe. Testasinkin kolmea eri tyyliä ja viimeiseksi kokeiltu oli ehdottomasti paras. Suklaa kannattaa ohentaa öljyllä. Tämä lisää myös kiiltoa. Dippaa karkit suklaaseen esim. haarukan avulla ja nosta jähmettymään jääkaappiin. Itse huomasin, että oli kätevintä dipata jäiset karkit suklaaseen, koska hetkenkin huoneenlämmössä olleet karkit muuttuivat liian lötköiksi. Karkit kannattaa pyöräyttää suklaassa nopeasti molemmin puolin ja nostaa sitten haarukalla ylös niin kuin munkit rasvasta. Ylimääräistä suklaata voi hieman tiputella pois. Älä kuitenkaan koske enää karkkiin. Jos dippaus ei luonnistu, voi karkkien päälle levittää suklaata lusikalla
 
Ensin käytin taloussuklaata, jonka sulatin mikrossa. Sekaan lisäsin pari rkl huoneenlämpöistä voisulaa, mutta suklaa muuttui mielestäni vain paksummaksi. Suklaa ei palanut, mutta lopputulos ei ollut ollenkaan nätti. Makuun ei tämäkään moka vaikuttanut, mutta ensimmäisestä satsista ei kyllä kehdannut kavereille tuomisia viedä. Piti itse uhrautua syömään kotiväen kanssa. 
 
Toisella kerralla käytin tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 50%), jonka pelkästään temperoin. Tämä estää suklaan muuttumisen rumaksi konvehtien päällä. Tällä konstilla tuli ihan ok lopputulos, mutta suklaa olisi saanut olla ohuempaa. Eri suklaissa on myös suuria eroja. Kannattaa aina käyttää hyvälaatuista suklaata.
 
Kolmannella kerralla sulatin Lidl:n 50% suklaata vesihauteessa ja lisäsin joukkoon 3rkl rypsiöljyä samalla sekoittaen. Tällä konstilla tuli ehdottomasti paras koostumus suklaalle ja karkit oli todella helppo dipata ja lopputulos oli nätein! Suklaa jäh,ettyy nopeasti jäisen karkin pinnalle.


Vasemmanpuolimmaiset makeiset ovat toisesta satsista. Oikeanpuolimmaiset kolmannesta. Ero on huima, kuten huomaa.

Karkit voi pakata rasioihin, mutta eri kerrokset kannattaa erotella leivinpaperilla.
Karkit kannattaa säilyttää jääkaapissa ja ottaa vasta hetki ennen tarjoilua huoneenlämpöön.


Nämä saivat kovasti kehuja. Suosittelen kokeilemaan!
Minusta nämä ovat parempia kuin aito after eight.
 

Kommentit

  1. Ei näy vielä barbiekakkua, mutta hitsi mitä muita herkkuja täältä löytyykään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Barbiekakku on julkaistu jonkin aikaa sitten. Löytyy esim kategoriasta Täytekakut:lapset. =)

      Poista
  2. Ompas nättejä! Uskaltaisikohan sitä testata. Hurjaa toi sokerinkulutus näissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Uskaltaa testata. ;) Tomusokeria menee runsaasti, mutta kumma kyllä nämä eivät ole ällön makeita. =) Mut ei näitä tietenkään purkillista voi syödä.

      Poista
  3. Pakko kokeilla heti kun pipari työt saatu pois alta:) Näihin joku kiva rasia ja kuusen alle, varmasti kelpaa.

    VastaaPoista
  4. Näitä on pakko kokeilla, sillä meidän perheessä tykätään after eigtheistä!

    VastaaPoista
  5. Suosittelen! =) Nämä tuntuvat maistuvan lapsillekin hyvin!

    VastaaPoista
  6. Hei mitä kondensoitua maitoa käytit ja paljonko laitoit? Kaupoissa on monen kokoisia tölkkejä...olen juuri aloittamassa tekemään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostan oulun stockmannilta aina kondensoitua maitoa. En ole löytänyt kuin yhtä kokoa. Onkohan se 400g.. Käytin koko purkillisen mutta tuplasin siis ohjeen.

      Poista
  7. Laitoitko ensin suklaapalat astiaan ja öljyn päälle ja sulamaan vai sulatitko suklaan ensin kokonaan ja sitten öljy? Pelkään että suklaa menee rakeiseksi. Hyvältä kuulostaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäsin öljyn sulan suklaan sekaan. Näin teen yleensä cake popsienkin kanssa. Pitäisi onnistua =)

      Poista
  8. Nam, pitää kyllä joskus kokeilla. Mies ainakin tykkäisi! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3