Jouluinen maustekakku



 Tämä maustekakku meni töihin ennen lomani alkua.
Halusin testata perinteistä maustekakkua, mutta lisäsin taikinaan aavistuksen kaakaojauhetta. Näin ohjeesta tuli entistäkin parempi.
 
150g voita
3,5dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl pomeranssinkuorta
2tl kanelia
1tl neilikkaa
1tl kardemummaa
2tl inkivääriä
2 munaa
2dl sokeria
2dl kermaviiliä
1rkl kaakaojauhetta
 
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat ja kermaviili. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Mikäli käytät metallista kuivakakkuvuokaa, voitele ja jauhota se hyvin. Minä käytän jauhottamiseen usein mantelijauhoja, vehnäjauhoja tai kookoshiutaleita. Vältä korppujauhoja.
Paista 175asteessa n.50min.
 
Päälle sulatin 130g valkosuklaata. Suklaata olisi ehkä kannattanut hieman ohentaa parilla ruokalusikallisella rypsiöljyä, jotta se olisi laskeutunut kauniimmin kakun päälle. Jos kakun haluaa pysyvän mehevänä, kannattaa se säilyttää jonkinlaisen kuvun alla.
 

Kommentit

  1. Hei, satutko oululaisena tietämään vieläkö Oulusta löytyy leivontatarvikeliikettä? Onko Piece of cake olemassa enää? Cake pop tikut hakusessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oulussa ei oikein ole enää leivontarvikeliikettä. Piece of cake lopetti aikoja sitten. =/ Mut kärkkäiseltä löytyy paljon leivontatarvikkeita. Sokerimassoja, värejä, vuokia, muotteja ym. Ja jos cake pop tikkuja tarvitsee, niin voi kokeilla grillaustikkuja. Niitä näkyy olevan marketeissa erikokoisia ja veikkaisin et niilläkin saattaisi tulla nätti. =)

      Poista
  2. Pitäisiköhän itse jaksaa joku jouluinen kuivakakku tai siis kahvikakku vääntää... maybe. Ehkä viikonloppuna? :) ei olis huono ohje ja kun on hienot koristeetkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Kuivakakku on onneks melko nopea tehdä. Itsekin mietin et pitäiskö tehdä omalle väelle vielä kuivakakkuki jouluksi ja ajattelin et eiköhän sen kerkeä pyöräyttää. Säilyy varmasti tammikuunkin ajan. =D

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3