Jouluiset cake popsit (video)



Tein jouluksi värikkäitä ja yksinkertaisia cake popseja. Popseja voi koristella lisää esim. nonparelleilla tai värisokereilla. Tarkoitus oli alunperin tehdä piparinmakuinen suklaakakku, mutta kakku lässähti, joten se päätyi cake popseihin. Toinen hyvä jälkiruoka, johon voi käyttää pilalle menneen kakun, on trifle.
  
Piparisuklaakakku
 
3munaa
4,5dl sokeria
6rkl tummaa kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
1tl kanelia
1tl neilikkaa
1tl inkivääriä
1mm kardemummaa
150g sulaa voita
2,25dl jauhoja
 
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää muut aineet. Jos ei halua käyttää jokaista maustetta erikseen, voi kakun maustaa yhdellä ruokalusikallisella valmista piparkakkumaustetta.
 
Paista kakkua 20cm vuoassa 190asteessa 25-35min. Kakku jää keskeltä hieman löysähköksi mutakakun tapaan. Kakun pitää antaa jäähtyä lähes jääkaappikylmäksi ennen kumoamista. Itse tein sen virheen, että kumosin kakun liian lämpimänä ja se levisi pöydälle. Niinpä se päätyi cakepopseihin!

Kakun voi tarjota mutakakun tapaan. Tai sitten kakkua voi paistaa hieman kauemmin (n.50min), jolloin siitä tulee tiivimpi ja sen voi kumota ylösalaisin jäähtyneenä. Näin kakusta tulee vähän edustuskelpoisempi.


Cake pops
 
250g:sta kakkua tulee noin 20kpl cakepopseja. Kakku murskataan kulhossa käsin, haarukan avulla tai monitoimikoneessa. Sekaan lisätään tuorejuustoa, moussea tai kreemiä. Yleisesti voisi sanoa, että cake popseja varten tarvitaan n.150g kakkupohjaa ja n.50g tuorejuustoa/kreemiä. Tai yksi ohje popseille on 12 muffinssia ja 3 3/4dl sokerikreemiä tai 2,5dl suklaa ganachea sulana. Tarkkoja ainemääriä on hankala antaa, koska koostumus riippuu paljon kakkupohjasta. Mielummin liikaa kreemiä kuin liian vähän ettei kakku murusta. Massasta pyöritellään palloja ja nostetaan jääkaappiin jähmettymään. Palloja voi myös pakastaa suljetussa rasiassa tai pussissa.

Cake pop tikkuja voi tilata leivontatarvikeliikkeistä, mutta jos ei satu niitä saamaan, voi käyttää marketeista saatavia puisia grillitikkuja, jäätelötikkuja ym. Suklaana käytän yleensä feikkisuklaata (candy melts, color melts ym), sillä niitä ei tarvitse temperoida. Suklaa on paras sulattaa juomalasissa, jolloin dippaus onnistuu kätevästi.

Kasta tikun kärki sulaan suklaaseen/candy meltseihin ja tökkää se kiinni kakkupalleroon. Nosta pop jääkaappiin pariksi sekunniksi jähmettymään.
 
Kuorrutusta varten sulata suklaa/candy meltsit mikrossa. Tarkemmin suklaan sulatuksesta voi lukea yllä olevasta temperointi-postauksesta. Sulan suklaan joukkoon voi lisätä pari teelusikallista rypsiöljyä (tai jotain muuta mautonta öljyä), jotta suklaa hieman ohenee ja dippaus helpottuu. Valkosuklaan joukkoon en kuitenkaan käyttäisi öljyä, ettei kakku kuulla läpi.

 Dippaa popsit suklaaseen kokonaan ja pyörittele hieman siinä. Tiputtele ylimääräistä suklaata pois, mutta älä koske palleroon enää, jotta jälki jää sileäksi. Itse tökkään popsit styrox kakkupohjaan kuivamaan. Jos ei löydä styrox pohjia, voi popsit tökätä esim. sokerikulhoon.

Popsit voi vielä koristella millä vain. Koristeet on kätevä kiinnittää popseihin, kun suklaa on vielä kosteaa. Koristeet voi toki kiinnittää myöhemminkin sulalla suklaalla.

Nosta popsit jääkaappiin jähmettymään. Candy meltsit jähmettyvät parissa minuutissa. Popsit jähmettyvät myös huoneenlämmössä 10-15min kuluessa. Tämän jälkeen pospit voi laittaa jääkaapissa lappeelleen, jos eivät muuten sinne mahdu.

Edit: 1.1.2017

Kommentit

  1. Minäkin hommasin joulua silmällä pitäen punaisia candy meltsejä ja hienon pops-telineen, mutta enpä ole vielä ennättänyt testaamaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisiko hyödyntää ystävänpäiväksi? ;)

      Poista
    2. Juu, sama ajatus kävi itsellänikin mielessä. :) Meltsit voin hyvin käyttää helmikuussa, mutta teline saanee odottaa ensi joulua, siinä kun on aiheena pukin reki poroineen... :D

      Poista
    3. Se on hyvä olla varastossa valmiina. ;) Vois itsekin ostaa joulunjälkeisestä alennusmyynnistä jo ens vuoden koristeet. =D

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3