lauantai 22. joulukuuta 2012

PiparikirkkoOstin piparikirkon muotit ja ajattelin ensin, että testaan niitä vasta ensi vuonna, mutta eihän sitä sitten malttanut sinne asti odottaa. Tämä on juuri sopivankokoinen ja kohtuu helppo koota.
Käytin valmistaikinaa, mutta jos haluaa tehdä piparitaikinan itse niin kannattaa käyttää tätä ohjetta.
 
Tässä vähän tomusokerihuntua. En yleensä hirveästi pidä tuosta perinteisestä ranskanpastillikoristelusta katolla, mutta nyt ei oikein ollut aikaa panostaa ja karkkeja sattui olemaan varastossa. Mukavan nostalginen tämä ainakin on. Koristelu on tehty pikeerillä. Kirkko ei ole kiinni alustassa, joten sen sisälle voi laittaa led-tuikun, jolloin valo paistaa ihanasti ikkunoiden läpi.
 

 Ikkunoihin ripottelin ennen pipareiden paistoa sinisiä nonparelleja, mutta ne eivät sulaneet uunissa kovin hyvin ja osa varisi valmiiden pipareiden ikkunoista pois. Osa jähmettyi ja näytti kivalta kirkon ikkunoissa. Varisseiden osien ikkunoihin sulatin mikrossa tikkarinmuruja ja kaadoin rakoihin. Tässä toimenpiteessä kannattaa olla tosi nopea, sillä karkkimuru kovettuu yhtä nopeaa kuin sula sokeri.
 

 Kun teen piparitaloja, kaulitsen taikinan aina leivinpaperin päällä ja leikkaan talon osat sen päällä, jottei osasia tarvitse enää siirrellä erikseen pellille. Näin osat pitävät paremmin muotonsa eivätkä veny muodottomiksi. Osia joutuu kuitenkin aavistuksen aina veitsellä hiomaan suoremmiksi, jotta osat menevät varmasti nätisti paikoilleen. Pienet virheet voi korjata myöhemmin koristelulla.
 

Edestä ja takaa. Osat on kiinnitetty sulalla sokerilla ja lisäksi vielä pikeerillä. Pitäisi pysyä koossa.  Etummaisin osa hieman kärvähti, siitä väriero..
 

 Tässä laitoin kirkon sisälle kaksi led-tuikkua. 
Sain napattua ihan kivan kuvan, josta vähän näkyy tuo hohde hämärässä.

4 kommenttia:

  1. Pnko Iloleipurin muotti? Sellaisen haluaisin, mutta mistä kummasta niitä saa? En ole löytänyt mistään, teen siis edelleen kirkon pahville piirrettyjen kaavojen avulla.

    VastaaPoista
  2. On iloleipurin muotit. Löysin Anttilasta. Löytyisköhän myös isoista marketeista..? Mullaki on noita pahvikaavoja paljon, mutta on se piparitalon tekeminen kyllä niin paljon nopeampaa muottien avulla.

    VastaaPoista
  3. ihana kirkko :) kaunis perinteinen koristelukin. hyvää joulua!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3