lauantai 15. joulukuuta 2012

Piparkakkutalo Tämä piparkakkutalo menee äidilleni. Tein samanlaisen viime vuonna ja pidän näistä kaavoista tosi paljon. Kaavat ovat alunperin viime vuoden Leivotaan-lehdestä. Piparkakkutaikinan resepti löytyy täältä, jos haluaa tehdä taikinan itse.
 

 Koristelu on tehty pääasiassa pikeerillä. Kannattaa tehdä yksi satsi kiinteää ja yksi satsi löysää pikeeriä. Kuusenkoristeina on nonparelleja.
 

 Tässä osat taloon. Katolla on löysää pikeeriä ja kookoshiutaleita.
 


 Osat on liimattu sulalla sokerilla. Pikeerilläkin onnistuisi, mutta pikeerin kuivuminen kestää paljon kauemmin.
 

5 kommenttia:

 1. Piparkakkutalo on todella kaunis ja kynttilän valo heijastuu ihanasti kimaltavasta pikeerikuorrutuksesta.

  VastaaPoista
 2. Onko sulla muunlaisia piparitalo ohjeita? Siis kaavoja :) Kaunis on tämäkin!

  VastaaPoista
 3. Mulla on muutama valmismuottisetti ostettuna (talo, kirkko ja muumitalo mm). Ja tämä tosiaan on leivotaan lehdestä. Voin skannata sen ja lähettää sulle jos haluat. x) Tai jos skannattuna ei oo hyvä, niin voin kopioida ja lähettää sulle. Mansikkamäen Ebeltä olen poiminut muutaman kivan kaavan. Ylihuomenna tulee piparikaruselli blogiin ja siihen kaavat ;) Paljastan vähän mitä joulukalenterista paljastuu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hih, se olisi tosi kiva. en ehkä tämän kaavoja, mutta jonkun perinteisen "mökin" kaavat kiinnostaa :) en löytänyt netistä, joten tulin kysymään sulta! Lopulta päädyin Floran sivuilla olleen "prinsessamaailman" taloon. Tosin en aio tehdä siihen "terassia".
   http://kampanja.flora.fi/flora/#/piparkakkumaailmat/?w=3

   Kun eihän piparitalo välttämättä ovea tarvitse :D Mutta sellaisen perinteisen mökin voisi tehdä lahjaksi! Tai kirkon.. No, laitellaan sähköpostia :) halit! ♥

   Poista
  2. Tuoltapa löytyikin kivoja piparitaloja. =) Iloleipurilta olen muistaakseni ostanut ihan perinteisen talon kaavat... Taitaa löytyä marketeista =) Halit <3

   Poista

Kiitos kommentistasi <3