Red velvet cup cakes



 Tein nämä joulumuffinssit työpaikan pikkujouluihin.
Resepti on klassisen Red velvet caken resepti.
 
12kpl
 
60g huoneenlämpöistä voita
1,75dl (150g) sokeria
1 muna
0,25dl (10g) kaakaojauhetta
0,2dl nestemäistä punaista elintarvikeväriä
0,5tl vanilja-aromia
1,2dl piimää
2,3dl (150g) vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
0,5tl ruokasoodaa
1,5tl valkoviinietikkaa
 
Kuorrute:
5dl tomusokeria
50g huoneenlämpöistä voita
125g tuorejuustoa kylmänä
 
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kaakaojauhe, punainen väri ja vanilja tahnaksi. Itse tein niin, että sekoitin n.0,2dl vettä ja 1tl punaista geeliväriä. Lisää seos sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää piimä ja jauhot vuorotellen. Lopuksi sekoita suola, sooda ja etikka. Kaada seos nopeaa taikinan sekaan ja sekoita hyvin.

Paista 170asteessa 20-25min, kunnes pinta on kimmoisa.
Kakun keskelle tökättyyn tikkuun ei saa tarttua taikinaa.
 
Kuorrutetta varten sekoita voi ja tomusokeri. Lisää juusto ja sekoita tasaiseksi. Mielellään sähkövatkaimella. Perinteisesti tämä seos tulisi levittää kuppikakkujen päälle, mutta pursotettuna se on mielestäni nätimpi ja passaa jouluun hyvin. Kuorrute riitti hyvin tämäntapaiseen pursotukseen. Koristeet ovat sokerimassaa.
 

Jos haluaa tehdä kakun eli klassisen Red velvet caken, kannattaa ainemäärät tuplata ja paistaa taikina kolmessa 20cm vuoassa 25minuuttia. Taikinan voi myös paistaa yhdessä isossa vuoassa (24-26cm) ja leikata kakku kolmeen osaan. Tällöin kakkua kannatta paistaa ainakin 40min. Kuorrutetta tarvitaan myös tuplamäärä ja sitä levitetään sekä kakkupohjien väliin että kakun kuorrutteeksi.
 
Tein aiemmin Red velvet caken tällä ohjeella, mutta tuon reseptin kuorrute on niin lötköä, että suosittelen käyttämään tätä kuorrutetta. Pohjan ohje tosin oli tuollakin reseptillä hyvä.
 

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3