Suklaakääretorttu



 Tämä kääretorttu on aika jouluinen ja muistuttaa hieman jouluhalkoa, joka on Euroopassa tunnettu joululeivonnainen. Tein itsekin hieman jouluisen koristelun vielä tähän torttuun. Kääretorttu on ihanan nopea ja helppo valmistaa sekä sopii juhlaan kuin juhlaan.
 
Pohja:
4munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
 
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Siivilöi kuivat aineet joukkoon ja sekoita hyvin, mutta varovasti. Paista kääretorttupohjaa 225asteessa noin 8min.

Anna jäähtyä pari minuuttia ja kumoa leivinpaperille. Kääretorttupohja jäähtyy todella nopeaa eikä sen kannata antaa seistä liian kauan, sillä silloin pohja kovettuu ja rullaaminen vaikeutuu. Gluteenittoman version saa, kun korvaa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella tai käyttää vain perunajauhoja 1-1,5dl. Älä tee kääretorttua maizenasta.
 
Täyte:
80g voita
3,5dl tomusokeria
120g maitosuklaata
3rkl kaakaojauhetta
120g maustamatonta tuorejuustoa
 
Vaahdota voi ja tomusokeri. Suosittelen lisäämään tomusokerin vähitelleen voin joukkoon, koska muuten seos menee todella paksuksi. Lisää kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja tuorejuusto. Kaakaojauheen voi lisätä suoraan myös tomusokerin joukkoon. Vatkaa tasaiseksi ja pidä huoneenlämmössä. Levitä täyte kääretorttupohjalle ja kääri leivinpaperin avulla rullalle. Leikkaa päät tortusta pois, jotta sivut tulevat tasaiseksi. Laita kylmään.
 
Kuorrute:
200g tummaa suklaata
2dl kermaa

Kiehauta kerma kattilassa ja kaada paloitellun suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi ja kiiltäväksi seokseksi. Levitä kuorrutetta kääretortun päälle kauttaaltaan ja tee haarukalla kuvioita pintaan.
 

 

 Tämä oli aika houkutteleva näky aina kun avasin jääkaapin.. Piti kuitenkin malttaa odottaa päivä ennen kuin pääsi maistamaan. Kakku mielestäni parani vain jääkaapissa ollessaan. Kovasti tämä sai kehuja. Jopa ihmiset, jotka eivät suklaakakuista välitä, pitivät tästä.

Hyvää uutta vuotta 2013!

Kommentit

  1. Hillitty toteutus on kaunis!

    Iloista liukumista (paikallinen sanonta) onnelliseen uuteen vuoteen 2013!

    VastaaPoista
  2. Herkullisen kuuloinen kääretorttu! Tuota ohjetta pitäisi joskus kokeilla. =)

    VastaaPoista
  3. ihanan näköistä.. mie sain kanssa tuon samaisen paketin, en vaan ole saanut aikaiseksi sitten tehdä kyseistä kääristä. Näyttää kyllä kokeilemisen arvoiselta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3