Taatelikakku



 Kokeilin ensimmäistä kertaa taatelikakkua ja täytyy myöntää, että se on ollut kyllä parasta kuivakakkua, mitä olen tähän asti saanut! Taatelikakku passaa ihanasti jouluun, mutta varmasti teen tätä muulloinkin, koska tämä oli niiiin hyvää! Lisäsin taikinan joukkoon maitosuklaata, mikä ei kuulu alkuperäiseen reseptiin, mutta se toi niin kivan lisäsäväyksen, että aion hyödyntää sitä jatkossakin. 

1pss taateleita (200-250g)
3dl vettä
2dl sokeria
200g voita
2munaa
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
2tl vaniljasokeria
1tl kanelia
(100g suklaata rouhittuna)


Laita taatelit, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä, kunnes saat tasaista massaa. Tässä kestää 15min. Soseutin lopuksi seosta hieman sauvasekoittimella, jotta massa oli varmasti tasaista.
Lisää massan sekaan kuutioitu voi ja sekoita kunnes voi on sulanut. Jäähdytä seos vesihauteessa. Laita uuni tässä vaiheessa 175asteeseen. Lisää munat ja kuivat aineet. Lisää suklaarouhe halutessasi. Kaada seos vuokaan ja paista noin tunti. Kumoa hieman jäähtyneenä.
 

 Pursotukset on tehty vihreillä ja punaisilla candy meltseillä. Koristeluun voisi käytätä myös esim. valkosuklaata. Sulata candy meltsit ja lisää sekaan hieman öljyä, jotta seos ohenee. Laita sula suklaa pussiin, leikkaa pussin kulma auki ja pursota kakun päälle. Lisäksi kakun päällä on koristeena mini Smarties karkkeja (Lidlistä) ja karkkimassasta tehtyjä lehtiä. Sain jouluksi tuommoisen ihanan Mauri Kunnaksen lautasen.



 Kakun sisällä näkyy ihanasti suklaan palasia. 
Jouluisen maustekakun resepti löytyy täältä.

Kommentit

  1. Ihanan jouluista herkkua :) Ja koristelu on kans ihanan jouluinen! Taatelikakku on niiiiin hyväää, miks ihmeessä en oo tehny aikoihin? NAM :p

    VastaaPoista
  2. Valkosuklaa passaa myös loistavasti taatelikakkuun =) Mukavaa, ja rauhallista Joulun aikaa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3