Toffeekarkit



Tein miehen siskolle joululahjaksi pehmeitä toffeekarkkeja. Näitä on mielestäni kivempi syödä kuin sitkeitä tai kovia karkkeja. Lopussa kuitenkin ohje myös kovempaan toffeeseen.

Pehmeä toffee

50g margariinia/voita
1,5dl kuohukermaa
1,5dl siirappia (vaaleaa)
3dl sokeria
1rkl kaakaojauhetta
1dl tomusokeria

Sulata rasva kattilassa. Lisää kerma, sokeri, siirappi ja kaakaojauhe. Keitä seosta koko ajan sekoittaen noin 15min. Anna seoksen jäähtyä noin 10min. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada toffeeseos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja anna jäähtyä. Leikkaa pieniksi palasiksi.

Jos haluaa tehdä kovempaa toffeeta (kuten Daim), niin voi käyttää tätä reseptiä:

Kova toffee

2dl kuohukermaa
2dl sokeria
½tl vaniljasokeria
2rkl tummaa siirappia
2rkl voita
 
Laita kerma, sokerit ja siirappi kattilaan. Keitä seosta koko ajan sekoittaen 15-20min. Lisää voi ja sekoita. Jaa vuokiin tai kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Voit tehdä myös leivinpaperista tötteröitä, täyttää ne seoksella ja tökätä vielä pieni tikku karkkiin, jolloin tulee tikkunekkuja. Nämä toffeet kannattaa leikata osiin heti eikä vasta toffeen jähmetyttyä, sillä sen jälkeen toffee menee ihan palasiksi eikä näytä enää nätiltä! Toffee jähmettyy viileässä parissa minuutissa. Toffeen päälle voi myös lisätä sulaa suklaata, jolloin tulee Daimia.

Kommentit