Lemon polenta cake



 Jäi viime vuodelta läjä reseptejä julkaisematta, joten laittelen niitä nyt sitten tänne vähitellen. Tätä sitruunakakkua tein syksyllä ja tosi kivanmakuinen ja raikas oli. Mantelijauhoilla saa aikaan tosi kivoja makuja. Manteli ja sitruuna passaavat todella hyvin yhteen!

Ihmiset jotenkin yhdistävät mantelin marsipaaniin ja vierastavat sen käyttöä, mutta marsipaanin maku tulee lähinnä karvasmanteliöljystä eikä mantelista. Bongasin reseptin aikoinaan Nigellalta ja hän käytti kakussa maissijauhoja, ei polentajauhoja. Mutta molemmat käyvät ja toimivat samalla tavalla. Kakku on gluteeniton.

200g voita
200g sokeria
200g mantelijauhoja
100g polenta- tai maissijauhoja
1,5tl ruokasoodaa
3munaa
2 sitruunan kuoriraaste

Huomaa että maizena ei ole maissijauhoa, vaan maissitärkkelystä. Täysin eri asia. Tähän tulee nimenomaan käyttää maissijauhoja.

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja kananmunat vuorotellen hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi sitruunan kuoriraaste, mutta älä mehua. Paista kakkua 180asteessa noin 40min. Tein kakun 20cm vuokaan ja se oli mielestäni hyvänkokoinen. Anna kakun jäähtyä.


Siirappi:
2 sitruunan mehu
125g tomusokeria

Laita sitruunamehu ja tomusokeri kattilaan. Keitä muutama minuutti, kunnes seos on sakeutunut siirappimaiseksi. Kaada kakun päälle tasaisesti esim. lusikan avulla. Kakku säilyy lämpimässäkin.


Voit vilkaista vielä jauhotietopakettini, jos eri jauhot ja niiden terveellisyys kiinnostavat.

Kommentit

  1. Nammm ja vielä gluteeniton, HUIPPUA:) pitäis kokeilla;)

    VastaaPoista
  2. Ootko itse muuttanut tuon ruokasoodaksi? Kun Nigellan reseptissä se on leivinjauhe.

    VastaaPoista
  3. En kyllä yhtään muista kun tästä on niin kauan aikaa. Otin reseptin muistaakseni suoraan telkkarista.. Oiskohan suomentaja sitten kääntänyt väärin enkä tajunnut tarkemmin kuunnella(?) mut kumpikin käy. Ruokasooda toimi hyvin

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3