Macaron vol.2



Ensimmäisestä kerrasta rohkaistuna päätin kokeilla uudestaankin macaroneja. Eivät olleetkaan niin hankalia tehdä, mitä luulin! Ja arvatkaas, tästä satsista onnistui melkein jokainen!

Ainut miinus on tuo pinnan röpöläisyys, mikä johtuu siitä etten hienontanut mantelijauhetta vielä tehosekoittimessa. Mutta eipä tuo itseä pahemmin haitannut eikä sillä ole vaikutusta makuun. Macaronien resepti löytyy täältä. Kokosin tuohon postaukseen myös paljon vinkkejä macaronien tekoa varten. Täytteenä näissä on valkosuklaa ganache ja lemon curd tahna.
 

Macaronien onnistuminen riippuu paljon myös uunista. Itsellä taitaa kuitenkin parhaiten onnistua, kun paistaa macaronit aivan reseptin mukaan, eli 150 asteessa uunin keskitasolla 10min. Mut variaatioitakin on.
 
Tällä kertaa yksikään macaron ei haljennut uunissa. Viimeksi annoin taikinanöttösten seistä hieman liian vähän aikaa huoneenlämmössä ennen paistoa. Taikinan pinnalle pitää muodostua jämäkkä kuori ja tähän kuluu aikaa n.30-60min. Ja pitsireunus/jalka onnistui tällä kertaa kivasti.
 

Tässä kuoret ovat juuri tulleet uunista. Kestoleivinpaperi on kätevä macaronien valmistuksessa.
 

Täytteenä on valkosuklaa ganache ja lemon curd tahna.
 
Valkosuklaa ganache
 
130g valkosuklaata
1dl kuohukermaa
1tl voita
 
Pilko valkosuklaa kulhoon. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada suklaan päälle. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Lisää voi ja jäähdytä aivan jääkaappikylmäksi. Ganachen voi tehdä jo edellisenä iltana jääkaappiin. Vaahdota ganache sähkövatkaimella ja laita pursotinpussiin, jossa on ½cm kokoinen pyöreäpäinen tylla. Vaahdotetun ganachen teossa kannattaa käyttää aina kuohukermaa, sillä se vaahdottuu tässä tapauksessa paremmin. Jos seos ei meinaa vaahdottua, voi sen laittaa hetkeksi vielä pakkaseen.
 
Pursota macaroneille ganachea rinkulaksi ja laita keskelle lemon curd tahnaa. Itsellä täytettä tuli aika reippaanlaisesti. Täytteen ei ole tarkoitus pursota välistä. Tällä reseptillä tulee aika reipas satsi ganachea. Puolikaskin määrä voi riittää.
 

Macaroneja kannattaa säilyttää jääkaapissa ainakin seuraavaan päivään ja tarjoilla vasta sitten. 
Suklaa ganache säilyy huoneenlämmössäkin pari päivää.
 
 

Tein macaroneja syntymäpäivilleni.

Kommentit

  1. Nam, hienoja! Pitäis itekin taas tehdä näitä, mutta kun vaativat kuitenkin enemmän aikaa kuin joku muu leipomus, niin näitä ei ihan milloin vaan ehdi tehdä :) Se aika , se aika - mistä sitä sais enemmän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Itselläkin on tuo aika kyllä niin tiukilla, että pitää usein soveltaa, jotta saa kaiken tehtyä. Usein bongaankin netistä kaikki nopeimmat niksit talteen. Onneksi monen leivonnaisen kohdalla voi leivonnan tehdä osissa. ;) Macaronit taitavat olla aikalailla juhlaleivonnaisia.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3