Puolukka-kinuskikakku



Olen näiden parin kakkuiluvuoden jälkeen alkanut innostua kuivakakuista, vaikka aiemmin en niistä paljon välittänytkään. Pitää vain jaksaa etsiä oikeanlaisia reseptejä.

Halusin testata uutta Iloleipurin kuivakakkuvuokaani ja tämä resepti kuulosti todella hyvältä. Minulla on silikoninen kuivakakkuvuoka, mutta se on niin iso ja leviää vielä uunissa. Silikoninen vuoka on tosin hirmu kätevä esim. jäädykekakkuja tehdessä, jolloin ei tarvitse tapella kuuman veden alla kakkua irroitettaessa. Kuivakakkujen valmistukseen taidan jatkossa käyttää tätä vuokaa, koska kakusta tuli juuri sopivankokoinen ja lisäksi vuoka on erittäin hyvin pinnoitettu ja kakku irtosi vuoasta kuin itsestään ilman korppujauhotusta. En jostain syystä siedä kakkuja, joissa on korppujauhopinta. Muita tosi ihania perinteisiä kuivakakkuja on mm. arabialainen maustekakku, taatelikakku ja tiikerikakku.

200g voita
2,5dl sokeria
3munaa
4dl puolukoita
2,5dl kermaa
4dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
2tl kanelia
2tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen joka välissä. Lisää kerma ja puolukat. Puolukoiden tilalla voi käyttää myös esim. karpaloita. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Paista 175asteessa noin 50min. Anna jäähtyä. 

Kinuski:
2dl kuohukermaa
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
½-1rkl voita

Laita kerma ja sokerit kattilaan. Keitä seosta noin 15min, kunnes seos on hieman paksuuntunut. Sekoita vähän väliä. Lisää lopuksi voi ja anna hetken jäähtyä. Lisää kinuski kakun päälle.

 Kinuskin valmistuksessa kannattaa käyttää kuohukermaa, vaikka vispikermastakin se kyllä onnistuu. Itse tein kinuskin tällä kertaa vispikermasta, kun en jaksanut lähteä kuohukermaa kaupasta enää hakemaan. Kuohukermasta vain tulee nätimpi pinta ja sen koostumus on sakeampi. Vispikerma soveltuu hyvin esim. kerman pursotukseen.


Kakun voi koristella vielä nonparelleilla tai sokerimassakoristeilla. Annoin kinuskin jäädä tuolleen lautaselle valtoimenaan enkä nostanut kakkua enää toiselle alustalle. Parempi noin ettei mene kinuskia hukkaan.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3