torstai 10. tammikuuta 2013

Rice krispie treatsNäitäkin tuli tehtyä joskus syksyllä. Tästä massasta on näppärä muotoilla myös isompia koristeita kakkuun, jos haluaa kevyen, mutta aika kookkaan koristeen. Itse testasin tätä tähän angry bird kakkuun.

3rkl voita tai öljyä
3dl mini vaahtokarkkeja
6dl riisimuroja


Kuumenna kattilassa voi ja vaahtokarkit sulaksi massaksi. Lisää sekaan riisimurot. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja anna jäähtyä. Eri makuja saa, kun lisää sekaan esim. suklaata tai Nutellaa. Käytin näihin muistaakseni coco popseja, joten niilläkin sai hieman suklaanmakua. Palaset voi koristella esim. sulalla suklaalla.

Vaahtokarkit voi myös sulattaa mikrossa öljytyssä kulhossa täydellä teholla 30s pätkissä n.2min ajan. Itse yleensä sulatan vaahtokarkit aina mikrossa, koska se on nopeampaa kuin kattilassa. Lisäksi vaahtokarkit tuppaavat palamaan kattilassa, vaikka kuinka varovasti niitä sulattelisi. Kannatta myös aina käyttää tuoreita vaahtokarkkeja, sillä parasta ennen -päivää lähestyvät karkit ovat yleensä jo sen verran koppuraisia, että ne eivät sula tasaisesti ja siksi palavat herkemmin.


Jos massa kovettuu liian nopeaa (melkein heti kumoamisen jälkeen) eikä sitä enää voi muotoilla, ovat vaahtokarkit todennäköisesti palaneet. Sulan vaahtokarkkimassan on määrä olla kiiltävää ja turvonnutta. Jos massasta muotoilee koristeita, kannattaa sen antaa jäähtyä, sillä lämmin massa tarttuu helposti sormiin. Jos massa on erittäin sitkeää, kannattaa sekaan lisätä lisää riisimuroja.

4 kommenttia:

 1. Tätä pitääkn kokeilla, pitäis tehdä metsäkonekoriste seuraavaan kakkuun. Siis voiko tätä ihan muovailla, kun on jäähdytetty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi muovailla jäähtyneenäkin. Mutta tietty vähän ajan kanssa kovettuu. Jos seoksesta tulee koppuraista, ovat vaahtokarkit todennäköisesti palaneet tai vanhentuneet.

   Poista
 2. 30min pätkissä n.2min ajan
  hmm. taisit tarkoittaa 30 sek pätkissä =D

  VastaaPoista
 3. Joo, hyvä ku hokasit virheen! Pitääpä korjata tuonne.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3