Vaniljapäärynät suklaakastikkeessa



Tämä on kiva viikonloppujälkkäri. Valmistuu ruoan kanssa samassa tahdissa. Päärynöiden tilalla voi käyttää myös omenoita tai muita kiinteitä hedelmiä.

4 annosta

2-3 isohkoa päärynää
1 sitruunan mehu
3/4dl sokeria
vajaa 2dl vettä
1 vaniljatanko (tai 1tl vaniljasokeria)

Suklaakastike:
100g suklaata (70%)
½dl sokeria
½dl kahvia
½dl kuohukermaa


Kuori ja halkaise päärynät. Hätätapauksessa voi käyttää myös tölkkipäärynöitä. Poista siemenkota esim. pienellä lusikalla. Ripottele sitruunamehua päärynöiden päälle reilusti (ei maistu läpi), jotteivät päärynät tummu rumannäköisiksi.
 

Laita vesi, sokeri ja vaniljatangon siemenet (tai vaniljasokeri) pannulle. Anna kiehua viitisen minuuttia. Laita päärynät leikkuupinta alaspäin pannulle, peitä kannella ja anna kiehua keskilämmöllä noin 10min. Tämän jälkeen käännä päärynät ja anna kiehua kannen alla vielä 10min. Päärynät ovat valmiit, kun ne ovat aavistuksen pehmenneet, mutta eivät muusaannu. Väri muuttuu myös kuulaammaksi.
 

Tässä päärynät ovat valmiita.
 

Suklaakastiketta varten laita suklaa, sokeri ja kahvi kattilaan. Kiehauta, kunnes suklaa on sula ja seos on kiiltävää ja tasaista. Lisää joukkoon kerma ja sekoita tasaiseksi. Älä keitä. Seosta kannattaa sekoittaa koko ajan, ettei suklaa pala. Levyä voi pitää keskilämmöllä. Kaada suklaakastike päärynöiden päälle.


Suklaakastiketta saa olla reilusti. Lisänä voi tarjota esim. vaniljajäätelöä. Päälle passaa koristeeksi myös pähkinät. Suklaakastike sopii hyvin myös pelkän jäätelön kastikkeeksi. Jos on tekemisen puute ja haluaa tehdä jäätelönkin vielä itse, niin suosittelen kokeilemaan kookosjäätelöä.

Kommentit

  1. Oijoi, nam ja slurps! Tykkäisin taatusti! Sattumoisin tulikin juuri illalla haettua kaupasta sekä tuoreita että säilykepäärynöitä; jos ei niiden varalle jo olisi muita suunnitelmia, niin tämä jälkkäri pääsisi oitis testaukseen. :)

    VastaaPoista
  2. Päärynät maistuivat hyviltä ilman suklaakastikettakin! =) Ja toffeekastikekin varmasti passaisi hyvin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3