Ferrero rocher kakku 3D



Jättimäinen ferrero rocher pallukka! Törmäsin reseptiin jokin aika sitten netissä ja tämä kuulosti aika erikoiselta, mutta näytti niin hienolta, että oli pakko kokeilla. Mies osti Münchenistä läjän ferrero rocher suklaitakin, joten pitihän niitä johonkin leivontaan käyttää. Kakku maistui todella hyvältä!

Tämmöistä pallonmuotoista kakkuahan ei ole ollenkaan pakko tehdä, vaan täytteen voi hyydyttää esim. silikonisiin muffinssivuokiin ja tehdä pikku leivoksia tai sitten tehdä tästä täyte keksipohjaiseen hyydykekakkuun. Tai sitten kakun voi hyydyttää kulhossa.

Kakku on gluteeniton, mikäli jättää kokonaiset ferrero rocher karkit ohjeesta pois.
Ne nimittäin sisältävät jotain keksintapaista.
 

Täyte:
5dl kermaa
250g Nutella suklaapähkinälevitettä
50g hasselpähkinäjauhetta
1dl maitoa
6 liivatelehteä
50g maitosuklaata
2 munan valkuaista
8 ferrero rocher konvehtia
 
 Kuorrute:
30g hasselpähkinärouhetta
100g maitosuklaata
1dl kuohukermaa
30g voita
1 liivatelehti

kultaista elintarvikesprayta

Vaahdota kerma ja valkuaiset eri kulhoissa. Kerman täytyy olla jääkaappikylmää vatkaantuakseen. Kulhoakin voi pitää hetken kylmässä ennen vatkausta. Valkuaiset vatkaantuvat parhaiten huoneenlämpöisinä.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5minuutiksi. 
Laita suklaa, kerma ja Nutella kattilaan. Kiehauta, mutta älä keitä. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne seokseen. Lisää hasselpähkinäjauhe. Anna jäähtyä. Sekoita valkuaisvaahdon joukkoon, sekoita tasaiseksi ja lisää ferrero rocher karkit joukkoon.
 

Vuoraa kaksi puolipallon muotoista vuokaa tai kulhoa kelmulla ja kaada seos niihin. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Käytin tuommoista 3D pallovuokaa, jonka tilasin aikoinaan netistä. Tykkään tuosta vuoasta tosi paljon.
 

 Kun seos on hyytynyt, kumoa kakut vuoista toistensa päälle varovasti. Itsellä reunat eivät mennenn aivan millilleen, mutta kakkujen kanssa saa tosiaan olla varovainen ettei ne lässähdä. Laitoin lisäksi kolme pilliä kakun sisään tukemaan rakennelmaa.
 

Vuora kakku hasselpähkinärouheella. Tajusin laittaa pillien päälle tuollaiset sokerimassapalaset ennen suklaakuorrutteen lisäämistä. Muutenhan kuorrute olisi mennyt pillien sisään. Ontot pillit olivat siinä mielessä hieman huono valinta tähän kakkuun.
 

Kuorrutetta varten laita liivatelehti kylmään veteen. Laita maito, kerma ja voi kattilaan. Kiehauta. Liuota liivatelehti seokseen. Anna jäähtyä ja laita kuorrute hetkeksi kylmään, jotta seos aavistuksen kiinteytyy, mutta ei kerkeä hyytyä. Kaada kakun päälle ja anna hyytyä ainakin tunnin ajan.
 

Kakku kannattaa tässä vaiheessa nostaa vasta tarjoiluvadille.
Näyttää aikalailla jättimäiseltä karkkipallolta.


"Karkkipaperin" tein ruskeasta pahvista. Raidat piirsin kultatussilla.


Suihkuta kakun päälle reilusti kulta sprayta, jotta ferrero rocherista tulee sen näköinen, että se on karkkipaperin sisällä.


Karkki paperissa ja kuorittuna.

Kommentit

  1. ihanan näköinen !!! :)) ihana idea. mie voisin kyllä maistaa. nämä karkit nimittäin kuuluvat lempikarkkeihini. ja näitä saanki aina joululahjaksi. :)

    VastaaPoista
  2. Mun lempparisuklaata myös, kyllä kelpais,nam :)
    Uus blogi löytyy nimmarin takaa, vuodatus ei enää päivity, tervetuloa!

    VastaaPoista
  3. Kyllä on taas hienosti toteutettu kakku ja mikä erikoinen idea! Nam :)

    VastaaPoista
  4. kyllä on hieno ja erilainen kakku!!

    VastaaPoista
  5. Nuo suklaat ovat jo niin tajuttoman hyviä, että voin vain kuvitella kuinka herkulliselta tuo kakku maistuu :P

    VastaaPoista
  6. Uuuh, mikä ihanuus!!! Rakastan Rocheroja :P

    VastaaPoista
  7. Ihanan iso Rocher ja hauska idea! :) Makukin varmasti kohdillaan, nam!

    VastaaPoista
  8. Upean näköinen kakku! Muutenkin blogistasi löytyi paljon kivoja ohjeita ja kakkuja. Linkitin sinut, toivottavasti on ok...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3